Miért ennyire gyengusz a magyar rendőrség?
Néztem mostanában felvételeket régebbi tüntetésekről. A rendőröket kivezénylik, de szegények nem tehetnek semmit, max a durván viselkedőket állítják elő, a többi tüntetőt csak szép szóval figyelmeztetik hogy hagyják el a helyszínd például, miközben szó nélkül kell tűrniük a rendőrállam meg hasonló kifejezéseket.
Mégis mi van a magyar rendőrökkel? Máshol, vagy itt rendszerváltás előtt kapott volna egy akkorát a rendőrtől az aki szemtelenkedni próbál, hogy csak nézett volna.
Annak ellenére hogy néha megkapják az ellenkezőjét, miért ennyire engedékeny a magyar rendőrség?
talán mert tüntetni alkotmányos joga mindenkinek.
a tüntetési jogával élő állampolgárokat ezért megverni, pedig bűncselekmény.
Én is tüntettem már és engem fejbe basztak a sünök egy gumibottal.
Pedig semmit nem csináltam csak követtem a tömeget.
Mert Mo.-n mindenkinek személyiségi joga-, GDPR jója van, de kötelezettsége nincsen. Ha valaki a másikra kissé mérgesen néz, mert az a valaki valamit vétett, akkor lassan a mérgesen ránézőnek kell bocsánatot-, ha csak nem még kártérítést is fizetni.
Fordítottan működik minden Mo.-n.
Gyengusz. Miért vannak velük mostanában katonák az igazoltatásokon?
(Két rendőr - egy katona, vagy egy rendőr - két katona)
Most már nincs vészhelyzet, hogy velük riogassanak... vagy mégis?
A rendőr nem gyenge, ellenben magabiztos, és a régi szoci, rendszerváltáskori társaival ellentétben kifogástalan megjelenésűek. Ellenben a liberális törvények miatt nagyon meg van kötve a kezük, és semmi joguk nincs, csak ami elő van írva , és parancsba van adva. Régebben volt jogkörük, és úgymond saját gondolkodásukra is rá volt bízva az intézkedés.
Pl. munkatársam a 80-as években hippiként a főpályaudvaron fogdosta a lányok fenekét. Megállt a rendőt zsiguli, berakták a kocsiba, kivitték avárosszélére, ott megverték istenesen, és levágták a haját. Otthagyták. Ma is megtennék szívesen, de lehetetlen, mert mindenkinek joga van, csak nekik nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!