Basebollütő szállítás. Szabálysértés?
Áhh ez egy vicc.
Ezeket a dolgokat bárki megveheti az Auchanban, Decathlonban pl.
Nem hinném, hogy amit legálisan megvehetsz azt nem tarthatod legálisan az autód csomagtartójában.
Érdemes utánanézni a válaszolóknak is az idevágó rendelkezések között. A jogszabályokat egyfolytában változtatják, és természetesen nem a logika, ésszerűség felé mennek, hanem szembe velük.
Csak ha megnézzük, mi számít fegyvernek, és ugye ezeket nem szabad közterületen vinni, használni, de még autó csomagtartójában sem tárolni, ami nem tudom milyen huncut oknál fogva nem számít magánterületnek, bárhol van is, akár otthon a kertben, akár az utcán. Szerintem az enyém, azt rakok bele, amit akarok. De a jogszabály más.
Ha mindenki betartana minden törvényt a veszélyes, fegyvernek számító eszközökkel kapcsolatban, nem vehetne egy háziasszony egy kést, mert nem viheti haza, még kocsival sem. És akkor még a joghézagokról nem beszéltünk. Vannak a nem engedélyköteles fegyverek. Otthon tarthatom, semmi nem kell hozzá. Ha utcán akarom vinni magammal, kell a rendőrségi engedély. Na, kérdem én, hogy viszem haza az adott boltból a fegyvert? Ugye engedélyem nincs. De haza kell vinnem, ha már megvettem, kifizettem. Aztán elsétálok a rendőrségre, zsebemben a kis fegyverkémmel, és benyújtok egy kérelmet, megfelelő illetékkel (azt hiszem 2.000 Ft volt), hogy utcán is hordhassam. Ehhez ugye ott kell lenni a kis eszközömnek, amit megvizsgálnak, megnézik az összes papírját, leellenőrzik, majd hazamehetek, vihetem a kis fegyverkémet, és kb. 2 hét múlva meg is jön az engedély. De addig 3 esetben követtem el törvénytelenséget, törvényesen. Először hazavittem a boltból, aztán bevittem a rendőrségre, onnan meg hazahoztam. És szerencsésnek mondhatom magam, hogy nem fogtak meg a zsaruk. Mikor rákérdeztem, (az engedélyezteteéskor) hol itt a logika, azt mondták ez itten a joghézag, de ne feszegessük, mert még találnak a végén egy körömreszelőt a táskámban. Humornak szánták, mert ők is csak nevetni tudnak a zűrzavaron.
Bizony ez szabálysértés! A baseball ütő és a bozótvágó is közbiztonságra különösen veszélyes eszköz. Viszont a rendőr nem veheti ki a kocsiból, mert az magánterület, de ha Te magad kiveszed akkor máris közterületre került és elkobozhatja Téged meg feljelent.
Az ügy egy szabálysértési előadó elé kerül, aki hoz egy határozatot, valószínüleg bénzbírság lesz, és mivel kettő is volt, valszínüleg nem a minimum. Ez ellen lehet fellebezni, elsírni bánatod, hogy nem tudsz fizetni, lehet kérni ennyhítést stb, de előbb meg kell várni a határozatot!
Sajna ez van, de a rendőr szabályosan a törvénynek megfelelően járt el, nem ő tehet róla, hogy hülye törvényeket kell betartatni!!!!
Én írtam egy kisregényt a jogszabályokról, meg a joghézagokról. A legjobb védekezés, hogy akkor vitted haza, mert kaptad valakitől. Használd ki a kiskaput, én nem fizetnék büntit.
A vejem egy hagyományőrző egyesület tagja, ő úgy viszi a felszerelését utcán, hogy ha rákérdeznek, azt mondja: színházi kellék. Na, most képzelt, ha kisbusszal mennek fellépésre, ott miket találnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!