Jogosan büntettek meg a rendőrök 10.000 Ft-ra? Mire jó az "okos" személyi igazolvány?
Minden rendben volt egy közúti ellenőrzésnél, csak épp a jogosítványom nem volt nálam. No, hát ez főbenjáró bűn...
Mondom a szervnek, hogy amikor az új személyit csináltattam, akkor rábeszéltek az okmányirodán, hogy járuljak hozzá hogy "okos személyim" legyen, mert azt csak odaadom, és minden adatomat azonnal leolvashatóvá válik! Azt mondja a rendőr, hogy az igaz az adószámomra, a TB számomra, de nem igaz a jogosítványomra, azt továbbra is hordani kell!
Közben közölte, hogy igen, rendben van a jogsim, majd novemberben fog lejárni, és valóban nincs büntetőpontom... Tízezer!!!
Ha valóban mindent tudott anélkül hogy nálam lett volna a jogosítványom, akkor miért büntetett meg? Akkor valóban okos a személyim? Akkor csak a tudatlanságomat büntették? Hogy van ez, és miért nem kommunikálják az igazat az okmányirodán? Jogtalannak érzem a büntetést (amit a helyszínen kifizettem bankkártyával(!!!), mert igazán semmi vétséget nem követtem el - tudtommal.
11- pont erről van szó!
Se büntető pontom, se semmilyen eseményem, büntetésem még soha nem volt, pedig 20 éve vezetek szerte a világban...
Egy figyelmeztetés - szerintem - arányosabb lett volna.
"Ha az okmányirodában ezt mondják hogy minden veled kapcsolatos adatot le tudnak kérdezni, akkor miért nem mondják, hogy a jogsit ettől még magadnál kell hordani 500 méteres úton is?"
Mert lekérdezni lehet hogy le tudnak, de ettől még elvileg te is tanultad hogy a jogosítvány kell hogy nálad legyen a vezetéshez.
Jogosan.
2012. évi II. törvény
a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről
178. Közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése
224. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendeletben (a továbbiakban: KRESZ) meghatározott közúti közlekedés szabályait megszegi, ha a 217-222. §-a szerinti szabálysértés nem valósul meg, szabálysértést követ el.
1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet
a közúti közlekedés szabályairól
A járművezetés személyi feltételei
4. § (1) Járművet az vezethet, aki
a) * a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes engedéllyel vagy - jogszabályban meghatározott esetben - az engedély-nyilvántartásba bejegyzett érvényes járművezetési jogosultsággal rendelkezik, és a jármű vezetésétől nincs eltiltva,
...
(3) Az (1) bekezdésben említett engedélyt a vezetőnek vezetés közben magánál kell tartania.
14-es: Én normálisan feltettem egy kérdést.
Sajnálom, hogy a te képességeidet meghaladta az értelmezése...
Köszönöm a normális válaszokat!
Hoppá, másik regről kommentelsz a saját kérdésed alá? Csak nem te voltál az 5-ös is?
8: Nem büntethet meg a személyi hiányáért, amennyiben tudod magad igazolni a másik két érvényes okirattal.
Épp azért vannak sokan akik jogsival csinálnak mindent és személyit nem is újítanak. Csak ezt néhányan felfogni nem tudják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!