Civil diplomával is lehet jelentkezni ezekre az állásokra?
Adott két álláshirdetés, ahol a feltételeknél mindkét álláshirdetésnél az van megadva, hogy elég egy bármilyen alapdiploma (ha jól értelmeztem), és mellé egy adott szakképesítés. (Lent bemásolom ezeket a részeket, úgy érthetőbb.)
Emellet viszont elvárás az is, hogy tiszt legyen az, aki jelentkezik.
Úgy tudom, hogy tiszt csak az lehet, akinek tiszti diplomája van. Az nem lehet tiszt, aki civil diplomával és valamilyen rendészeti szakképesítéssel rendelkezik.
Akkor ez mégis hogy van? Ha valaki civil diplomával letesz egy ilyen szakképesítést, akkor betöltheti ezt a munkahelyet? Dehát attól nem lesz tiszt. Nem teljesen értem, valaki légyszi segítsen:D
,,Az állás betöltéséhez szükséges feltételek:
* rendészeti felsőoktatásban szerzett szakképesítés (Rendőrtiszti Főiskola, vagy NKE rendészeti felsőfokú végzettségként elismerhető szak) vagy állami felsőfokú végzettség és rendészeti szervező szakképesítés megléte;
* tiszti rendfokozatban és beosztásban fennálló hivatásos jogviszony”
,,Az állás betöltéséhez szükséges feltételek:
* rendészeti felsőoktatásban szerzett szakképesítés (Rendőrtiszti Főiskola, vagy NKE rendészeti felsőfokú végzettségként elismerhető szak) vagy állami felsőfokú végzettség és rendészeti szervező szakképesítés megléte;
* tiszti rendfokozatban és beosztásban fennálló hivatásos jogviszony”
(Egyszer már kiírtam, de sajnos széttrollkodták a kérdést, kérem, hogy csak az írjon kommentet, aki tudja a választ és a választ írja, mert nem vagyok otthon a témában, és a válasz érdekel, nem a poénkodások. Nagyon köszönöm.)
Ott van, hogy rendészeti szakképesítés kell hozzá.
Akinek van diplomája minimum tudja már értelmezni...
Nincs diplomám, de nem gondolom magam butábbnak, mintha lenne diplomám. De ez nem tartozik senkire itt.
De köszönöm, ezek szerint akkor civil diploma is jó:)
,, Úgy tudom, hogy tiszt csak az lehet, akinek tiszti diplomája van. Az nem lehet tiszt, aki civil diplomával és valamilyen rendészeti szakképesítéssel rendelkezik.
Akkor ez mégis hogy van? Ha valaki civil diplomával letesz egy ilyen szakképesítést, akkor betöltheti ezt a munkahelyet? Dehát attól nem lesz tiszt.”
Pont ezt kérdeztem. Az említett állásokhoz elvárás az, hogy tiszt legyél. Ugyanakkor az nem, hogy rendészeti felsőfokú végzettséged legyen, hanem elég civil diploma+külön nem felsőfokú rendészeti végzettség. Ez a kettő kicsit kiüti egymást, pont ezért tettem fel ezt a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!