Jogosan büntettek meg? Nem kelett volna elfogadnom?
Ma egyik pillanatról a másikra elkezdett vérezni az orrom. A maszkom is véres lett és mem volt nálam másik. Levettem a maszkot zsepit szorongattam az orromhoz. Mikor már úgy gondoltam h elállt tovább mentem egy zsepit azért még oda fogtam az orromhoz.
Megállt mellettem a rendőrautó igazoltattak és megbüntettek 5.000ftra mert nem volt rajtam maszk. Mondtam h az orrom vérzett és az is véres lett másik nem volt nálam de akkor.
19/L
A rendelet szellemét tekintve nem érzem, hogy jogos lenne a büntetés. Talán van olyan ország, ahol tényleg "szolgálnak és védenek". Ahol a rendőröknél van olyan filléres maszk, amit odaadhatnak az állampolgárnak. De mi itt élünk.
Az, hogy elfogadtad a büntetést, jól tetted. Ha egyszer kimondták, hogy 5000, akkor ez már csak felfelé tud menni, lefele nem. Ők írják a jelentést, ami alapján elbírálják az ügyet, ők tanuskodnak. Nyilván nem arra vágynak, hogy egy intézkedésükről kiderüljön, hogy hibás volt.
/12/
Lóf@sz a jogszerű!
Fel kellett volna jelenteni őket a francba.
Kamukirálynő?
Melyik sztorira gondolsz?
"104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról
6. Jogkövetkezmények
10. §
(2) A Szabstv. 11. § (1) bekezdésétől eltérően az (1) bekezdés szerinti szabálysértés esetén a pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege ötszázezer forint.
(3) Az (1) bekezdés szerinti szabálysértés esetén a helyszíni bírság összege a Szabstv. 99. § (2) bekezdésétől eltérően ötezer forinttól százötvenezer forintig, a szabálysértés ismételt elkövetése esetén kétszázezer forintig terjed."
Szóval? Ki a KAMU KING?
Te vagy a 15-ös is? Elég fura gyerek vagy. Kijelented, hogy 70 ezer fix a bírság. Kamuzással vádolod a kérdezőt. És amikor idézem a rendeletet, hogy a bírság 5000-től kezdődik, akkor össze-vissza hablatyolsz jogszerűtlenségről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!