30 ezer forintos büntetés piroson zebrán áthaladás miatt gyalogosként?
Tegnap este jártam így, a tök üres városban 0 forgalomnál este 22 óra fele, nem messze a lakásomtól. A semmiből odalépett két járőr, és szabálytalan áthaladás miatt kaptam 30 ezres helyszíni bírságot, a kijárási tilalom megsértése miatt pedig figyelmeztetésben részesítettek.
Tudom, hogy a szabály az szabály, de ez nem túlzás?
tízes így van, csak "szabálytalan áthaladásért" és nem "tilos jelzésen való áthaladásért" büntették meg. Előbbinek a büntetési tétele 5...50 ezer forint, utóbbinak fix 50, ahogy írtad. tipikus középmérték esete forog fenn :)
Kérdező nagy szerencséd volt.
Nem túlzás. 10 évvel ezelőtt ugyanilyen helyzetben 20e Ft bírsággal fenyegettek meg a rendőrök, aztán végül megúsztam figyelmeztetéssel.
Ha most a járvány miatti kijárási korlátozás megszegését is hozzászámolod, együttvéve teljesen korrekt. Azt ne várd tőlük, hogy ha kétféle szabályt egyszerre megsértesz, akkor figyelmeztetéssel megúszod.
Illetve neked tanulság, hogy ha megszeged a kijárási korlátozást, akkor legalább szabálytalan közlekedéssel ne vond magadra a közegek figyelmét. Lehet, hogy ha kivártad volna a zöldet, akkor meg se állítottak volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!