Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ez most akkor szabálysértés...

Ez most akkor szabálysértés vagy bűncselekmény?

Figyelt kérdés

Néhány haverommal el akartunk lopni a Tesco-ból pár üveg (elég drága és minőségi) piát, de sajnos lebuktunk. A biztonsági őr azt mondta, hogy fel fognak minket jelenteni, majd rendőrt hívott. Mivel az ellopott piák összértéke nem haladta meg a 20.000 Ft-ot (16.000 Ft volt) így nem vittek be minket a kapitányságra.

Tegnap kaptam egy levelet a rendőrségtől, a tárgy szabálysértés volt azonban a levélben már azt írták, hogy bűncselekmény történt és azt írták, hogy 20.132 Ft értékben akartunk lopni.

Most nem tudom mire számítsak? Szerintetek pénzbírságot fogok kapni vagy esetleg tárgyalás is lesz?

Kérlek segítsetek!

2010. aug. 13. 20:00
1 2
 11/13 bp1985 ***** válasza:
59%
Mivel 132 ft-tal túllépted a 20 ezer forintot, ezért bűncselekmény, ami lehet pénzbüntetés, elzárás, közmunka. Majd a bíróság megállapítja. Sőt, már nincs is jelenleg érvényben a 20000 ft-os határ, már 1 tojáslopásért is lecsukhatnak, ami nagyon helyes. Remélem nem mesélted el sok embernek, hogy milyen ügyes gyerek vagy, aki lopni jár. Én ha meglátlak, hogy lopsz, a kezedet törném el. Nem egyszerűbb megvenni? Remélem megkapod méltó büntetésedet a sok okos haveroddal együtt.
2010. aug. 23. 22:02
 12/13 anonim válasza:
kezed remélem levágják.
2010. okt. 10. 21:36
 13/13 anonim ***** válasza:

Amugy az ilyeneket a sitten megeszik😅

Bemegy lopni haverokkal,aztan idejon sirni😅😅😅 hat nevetseges.

2018. aug. 22. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!