Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » A sátor kárát is lefoglalnák...

A sátor kárát is lefoglalnák a gyanúsítottol vagy csak a lopott pénzt?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy ha én nyáron elmegyek egy rendezvényre és éjjel sátorba alszok, este azonban pl. rendezvény lenne és elmennék a színpadhoz, ezalatt valaki a sátramat kivágná és elvinné a pénzem.

Amikor visszamennék a sátorhoz, akkor látnám a bajt és feljelentést tennék, majd a gyanúsítottat megneveznék és ezt követően kutatást tartanának nála.

Ha találnának nála annyi pénzt, amit tőlem ellopott, akkor azt lefoglalás révén lefoglalnák tőle és gondolom majd ítélet után, ha bűnösnek mondanák ki, akkor nekem kiadmák a pénzt.

Azonban a nyomozás során a sátorba tett károm nyugtával benyujtanám a rendőrségre, hogy nekem még ennyi meg ennyi károm keletkezett, ezt is térítse meg a gyanúsított.

Az érdekelne engem, hogy a sátor árát nem foglalnák le a gyanúsítottól csak a lopott pénzt, vagy a sátorba tett kárt is?

Esetleg a sátorkárt azt külön polgári igényként kezdeményezhetném?

2020. dec. 13. 13:01
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
#10 Annyi hülyeséget csinálsz, hogy a tetteiddel ismered el.
2020. dec. 13. 23:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!