Mi az a dolog, ami miatt valaki nagyon szeret rendőr lenni és úgy van vele, hogy erre büszke, ez hivatás, erre születni kellett és imádja csinálni?
Mi benne a jó?
Az, hogy itt a tél és majd a mínusz 10-15 fomokban is kint kell éjjel gyalogosjárőrözni vagy ha nyomozó az illető, hogy egész nap csak papírmunkázni és dobálni a papírokat ide-oda?
Rendőr is válaszolhat.
Mert azt megértem, hogy aki mozdonyvezető, és 120-szal repeszt egy vonattal felvisz egy vonatot Pestre majd jön vissza az baró munka, mert szép és még jól is keresnek.
Tudom.
De holnapután határozathozatal is lesz?
Aztmondtad okos vagy büntetőjogbol.
Igaz ez eljárásjogi kérdés.
Mert szerinted mi szép a rendőri munkába, hogy itt a tél?
Ezt kérdezném.
Hogy tesznek is valami értelmeset az életükkel és többet adnak be a közösbe, mint amennyit kivesznek. Nem azért dolgoznak, hogy legyen kajára, hanem mert vannak elveik. Röviden olyan munkát akarnak végezni, ami ad is valamit a világnak, ami fontosabb maguknál és ezért hajlandóak az életüket is kockáztatni. Szerintem ez tiszteletre méltó és ha el tud kapni egy gyilkost/meg tudja menteni egy ember életét, akkor már megérte. Sokan irigyek, mert tudják, hogy ők úgy fognak meghalni, hogy akár meg sem születhettek volna, a világ (ezesetben a környezetük) nem lett volna más.
VAGY
Valahogy ki akarják élni a szadista hajlamaikat, fegyvert akarnak tartani, uralkodni akarnak másokon, tiszteletre vágynak, mert nem kapták meg amúgy, vagy csak egyszerűen nem vették fel őket máshova. Sajnos ez is benne van. Viszont a jelenlegi fizetésük mellett, szerintem többen vannak azok, akik hivatástudatból csinálják. Máskülönben hülyék lennének ezt csinálni ennyiért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!