Tényleges hivatalos személy elleni erőszakért mit lehet kapni?
Ma hallottam, hogy az este egy férfi ácsorgott a főtéren és igazoltatták a rendőrök, hogy mit keres késő este az utcán, kijárási tilalom van. Ezt a gyerek sérelmezte, nem volt hajlandó együttműködni és megbirságolták. Ráadásul elcsattant egy ütés, ezért megbilincselve bevitték és fogdára tették, még ma délután jöhetett ki. 18 órát volt őrízetben.
Most nem lennék a helyében, mert feljelentették a járőrök szabálysértése miatt, mert indokolatlanul volt kint a téren kijárási tilalom idején+büntetőeljárás indult ellene hivatalos személy elleni erőszak miatt. Amúgy ivott is.
Kiderűlt, hogy az érintett fiatalembert ismerem. A vasútnál forgalmista.
Már, ha igaz a szitu, én is csak hallottam.
Az oké, hogy a tilalom megszegéséért pénzbírságot kap, de vajon mit kap majd a bíróságtól, ha ezért bűnösnek találja a bíróság hivatalos személy elleni erőszakŕt?
1-5 év a hivatalos papíron, csoportosnál 5-10 év.
Gyakorlatban mennyit szoktak ebből, nem tudom.
Sajnos előfordul az ilyen.
Nyár eleje környékén egy biciklis nőt állítottak meg Budapesten, mert átment a piroson, ezért a két rendőr megbírságolta, az egyiket nem tudom már hol megrúgta a nő. A sajtóba nagy port kavart, biztos olvastátok.
Ezt a nőt is külön a szabálysértés kiszabáss mellett, meggyanusították hivatslos személy elleni erőszakért is. Emlékszem. Olvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!