Bűncselekménynek számít a rendőrök sértegetése?
Igen. Verbális bántalmazás, fenyegető fellépés.
Provokációnak számít. Bűncselekmény.
Hú hányszor voltam én már kihallgatáson és a nyomozónak mondtam, hogy nem beszélgetni jöttem, kezdje el a kihallgatást azt is törvényesen, valsmint figyelmeztettem, hogy ha ugye tanúként kihallgat, akkor jogtalan hátrány okozásért, vagy neki jogtalan előny megszerzésért, tehát ha arra törekszik, akkor a btk.305 szakasz szerinti hivatali visszaélést követi el.
Volt, aki mondta, hogy ne sértegessem, -azaz sértegetésnek vette-, közbe nem az és mondta, hogy ne oktassam ki, mert ő vezeti a kihallgatást.
Másik nyomozó máskor csak nevetett és mondta, hogy "ezt nem hiszem el".
Tehát ha engem ezért minden alkalommal megbírságoltak volna, szép is lenne...
Válasz . Nem sértegetés, ha odamondasz neki egy-két kellemetlen szót, nem büntetnek meg csak letolnak.
Akinek nincs vaj a füle mögött, az nem utálja rendőröket...
Nekem például semmi bajom sincs velük, mert nem vagyok bűnöző....
Becsületsértés bűncselekmény, egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ha rendőr a sértettje, akkor közvádas.
Btk.
Becsületsértés
227. § (1) Aki a 226. §-ban meghatározottakon kívül mással szemben
a) a sértett munkakörének ellátásával...
a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Magánindítvány
...
(2) A 221-228. §-ban meghatározott bűncselekmény csak magánindítványra büntethető, kivéve, ha a 227. §-ban meghatározott bűncselekményt rendvédelmi szerv tagjának sérelmére követik el.
...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!