Utcatáblák birtoklásáért mit kaphatok?
Sziasztok!
Gyanúsítottként be vittek a kapitányságra garázdaság vádjával alaptalanul. Ez szép és jó mivel a hamis vallomás ellen tettem feljelentést és minden sínen megy. Viszont azzal nincs minden rendben, hogy a múlt éjszaka voltak nálam házkutatáson. Három rendőr volt itt és a falakon van egy pár utcatábla amit találtam eldobva itt a környékünkön. Évek óta ott voltak és senki nem foglalkozott velük én viszont gondoltam talán fali dísznek jó lesz így elhoztam őket. A nyomozó lefotózta őket és a jegyzőkönyvbe írta.
Mit kaphatok ezekért?
Ha csak utcanevek, lopás, ha megtudod védeni magad csak jogtalan elsajátítás.
Közlekedési táblákkal nagyobb baj lenne.
Ha az összes tábla 50 ezernél többet ér, akkor az jogtalan elsajátítás bűncselekmény (egy tábla olyan 15 ezer forint), ha kevesebbet, akkor tulajdon elleni szabálysértés.
Ugyanaz a szankció kb. mindkét esetben, bíróság postán küld végzést:
- ha dolgozol, akkor 200 ezer Ft pénzbüntetésről (bűncselekmény) / pénzbírságról (szabálysértés);
- ha diák vagy akkor kb. 180 óra közérdekű munka (szabálysértési eljárásban ez a plafon, büntetőeljárásban 312, de egy év szabadságvesztéssel sújtható bűncselekményeknél kb. felét szabják ki)
Személyi körülményeidet a rendőrségen tett vallomásodból tudják. Kérheted tárgyalás tartását, ha a végzésben kiszabott büntetést.
Szia. Semmi bajod nem lesz belőle. Úgysem fogja a kutya sem bizonyítani, hogy te azt loptad.
A nyomozó, a rendőrség mindent bevet, hogy legyen minél több gyanusitott, elkövető, eredményes legyen a rendőrségi munka és nagyzoljanak a sajtónak, hogy milyen jó a felderítési mutató.
Azonban ne hagyd magad. Én úgy látom, hogy esetedben ( ha esetleg nincs kirendelt védőd), ne költs meghatalmazott védőre sem, de egy alkalomkor menj el egy ügyvédhez, azt a 15 ezer forint körüli óradíjjat ne sajnáld, beszéljétek meg egy óra alatt, hogy ne kelljen többet fizetned, ad neked tanácsot biztos.
Én is tudnék adni, de ez nem jogi fórum, hanem a gyk. Menj el ügyvédhez.
Egy ügyvéd.
5-ös hozzászóló nem ügyvéd, hanem rablás vádlottja, ebben az ügyben.
A múlt héten kezdődött a Békéscsabai Járásbíróságon az elsőfokú tárgyalása, megy ezen a héten is.
(Korábban is többször volt büntetve, most is vannak más ügyei is.)
Te mit linkeltél be?
Ezek a btk.339 szakasz szerinti garázdaságok 2019-ben. Nem ezt akartad te belinkelni én úgy sejtem;).
5-ös, 8-as, ez volt a beugratásod, ez az ügyed:
"Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei 19 óra 45 perckor őrizetbe vettek egy hajdúsámsoni férfit. A 36 éves B. Gyula az egyik békéscsabai edzőterem bejáratánál vitatkozni kezdett egy férfival, majd egy gázspray-vel arcon fújta. Ezután el akart szaladni, de a közelben visszatartották. A rendőri intézkedés során kiderült, hogy B. Gyula az edzőterem pénzkazettájából és az egyik öltözőből is pénzt lopott. A férfi ellen garázdaság és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás."
Igen garázdaságnak indult, de közben kiderült, hogy a tulajt fújtad le, ezért emelt rablásért vádat az ügyészség.
Pénteken majd szépen kacsints a bírónőre is, hátha szimpatikusabb leszel neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!