Honnan tudom, hogy benne vagyok a rendszerben? Karanténba vagyok, de nem ellenőriznek.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Nem megyek sehova, csak attól félek, hogy idő közben kitalálják, hogy nem vagyok a rendszerükben és emiatt meghosszabbítják a karanténomat. Ha ilyen történne, de bemutatom nekik a határon kapott lapot, akkor elfogadják?
Nálam úgy nézett ki az első rendőri ellenőrzés, hogy fél 2-kor szállt le a gépem, fél 5-kor pedig csörgött a kaputelefon. Mondom wtf, ez gyors volt, épp hogy hazaértem. De nem jött fel senki, kaputelefonon lerendeztük 1 perc alatt.
Benne kell legyél a rendszerben, mert a repülőtéren kitöltöd a papírt, azt ők azonnal rögzítik. Kollégámhoz is kb 1 hét elteltével mentek ki a nyáron. De az is úgy nézett ki, hogy hívták telefonon, kijött a kertbe, és mentek is tovább, ki sem szálltak.
Ha most mindenkivel elkezdenek cseverészni, személyit ellenőrizgetni, felmenni az emeletre, stb, akkor még kevesebb címhez tudnának kimenni. Pont ma volt egy közlemény, hogy a 27 449 fő közül csak 1815 vagy hány személy használja az applikációt.
#5, #6, nem fog a rendőr kimenni és szólni neked, hogy letelt a karantén. A papíron rögzítve van a dátum is, hogy mikor kerültél karanténba, onnantól számítva 10, vagy 14 nap. Tehát nincs olyan, hogy 3 hét elteltével még kimegy a rendőr számonkérni. Anno felhívtam az info vonalat, és mondták, hogy nem kell rendőri jelenlét a matrica levételéhez, semmi ilyesmi, simán leveszed majd és kész. Nekem még azt is megmondták, hogy melyik nap éjféljekor jár majd le. Nyilván ezt így nem írta le a papírra, de nekem mint tájékoztatás, elmondta, hogy tudjak róla.
Úgy hogy nem kell túlreagálni ezt a karantént, szépen les{ggeled a 10/14 napot, néha kimegy a rendőr, vagy leszeded az appot, és belenézel a kamerába akkor amikor kérik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!