Internetes Uzletszeruen elkovetett csalas mi jar erte?
Eladtam ugy termekeket tippmix fuggosegem miatt hogy nem volt.birtokomba , 600ezer forint a kar 50,000 alatiak kb 15ember
200ezret vissza fizetem tobbit is vissza fogom fizetesembol aprankent
Mire szamithatok?
hetfore kaptam idezest, Le tartoztathatnak ez miatt?
Ha egy hozzáétrtő válaszát szeretnéd hallani:
NEM tartóztatnak le, ne félj. Nem 100 %, de 99,9 %, hogy nem ,mert akkor nem idézést kapnál, hanem ha le akarnának tartóztatni, akkor az elővezetéssel történik és már megtörtént volna.
Sőt a leírtak alapján börtönbe sem kerűlsz, nem milliárdokról van szó csak pár százezer.
1-3 év. Felfüggesztve adják. Megúszhatod büntetés nélkül ha a sértetteteknek okozott sérelmet jóvá teszed, általuk elfogadott módon és mértékben.
A 4-es “hozzáérő” egy rablás vádlottja és sok lopás gyanúsítottja! :)
Btk.
Csalás
373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.
(2) ...
bc) üzletszerűen,
...
(3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha
....
b) a kisebb kárt okozó csalást a (2) bekezdés ba)-bc) pontjában meghatározott valamely módon követik el.
A tevékeny megbánás
29. § (1) Nem büntethető, aki az élet, testi épség és az egészség elleni, az emberi szabadság elleni, az emberi méltóság és egyes alapvető jogok elleni, a közlekedési, a vagyon elleni, illetve a szellemi tulajdonjog elleni vétség vagy háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett elkövetését a vádemelésig beismerte, és közvetítői eljárás keretében - vagy azt megelőzően, de a közvetítői eljárás keretében született megállapodásban jóváhagyva - a sértett által elfogadott módon és mértékben a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette. E rendelkezés akkor is irányadó, ha a bűnhalmazatban lévő bűncselekmények közül az élet, testi épség és az egészség elleni, az emberi szabadság elleni, az emberi méltóság és egyes alapvető jogok elleni, a közlekedési, a vagyon elleni vagy a szellemi tulajdonjog elleni bűncselekmény a meghatározó.
Köszi, kértem hogy írd ki így a teljes nevét, mert arra kb. mindenki havonta egyszer rákeres.
(panelban lakó unatkozó kisnyugdíjas vagyok, aki egykor ügyészségen volt kisember)
"kb. mindenki havonta egyszer rákeres."
Hadd keressen. Szabad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!