Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Vannak olyan tolvajok, akik...

Vannak olyan tolvajok, akik kihasználják azt, hogy csak a bejáratnál van kamera?

Figyelt kérdés

Pl. egy kultúrális helyiségben belűl nincs, csak a kijáratnál és bent úgy gondolja, hogy szabad a pálya. Tudja, hogy rajta kívűl sok ember megfordúl bent és őt is veheti a bejáratnál a kamera, mert ha lop, vagy valamit csinál, tudja, hogy ha rendőrségi ügy lesz belőle, hogy működik a nyomozásos dolog és azt is tudja, lehet megkérdezik a rendőrök őt magát is, de tudja mit kell mondani, úgyis kibeszéli magát és semmi nem lesz, mert kétséget kizáróan bizonyítani kell, hogy ha valamit elkövet az enber.

Ahol meg belűl is van kamera, onnan nem lop.

Vannak ilyen megrögzőtt tolvajok, hogy úgy vannak vele, hogy a bejáratnál van kamera az kevés és nyugodtan mennek lopni?

Tegnap voltam egy kis művházban, egy kabaré műsoron, ahol a bejáratnál volt kamera, bent nem és kifelé jövet a portásbácsival beszélgettem és szó volt arról is, hogy a mai világba mik vannak, és látom van kamera, de szóljon az intézményvezetőnek, hogy belűlre is szereltessenek fel, mert a mai világban kell. Azt mondta a portás, hogy drága az. Bent a mosdóba is összevolt firkálva a fal.

Csak azért kérdezem, mert érdekelnek a bűnügyes dolgok, nem mint elkövető, hanem érdekel, olvasgatok sokat a kriminalisztikáról.

2020. szept. 13. 15:31
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Jelezze már valaki mert én jelentettem, nem lett törölve és mégegyszer nem engedi jelenteni, azt írja.

A kérdésre kérek értelmes válaszokat.

2020. szept. 14. 19:25
 12/19 anonim ***** válasza:

Pedig kaptál értelmes választ.

Téged gyanúsít ezzel a Székesfehérvári Rendőrkapitányság.

Olyan peches vagy, hogy mindig pont ott tűnik el valami egyetemei aulából, edzőteremből, sátrakból, művelődési házból... amerre te jársz. És emiatt kaptál már két felfüggesztett szabadságvesztést is.

"Res iudicata pro veritate accipitur". „Az ítélt dolgot (a jogerős ítéletet) igazságként kell elfogadni”. (a Kúria jelmondata)

2020. szept. 14. 19:36
 13/19 A kérdező kommentje:

Nem értelmes válasz, mert engem nem gyanúsít a Szfv-i kapitányság, tanúként jártam ott.

Itthon is tanú pozícióban voltam a "sátor" ügybe, de aztán megírták, hogy hát gyanúsított lesz maga, esélyes, de azóta sincs semmi. Pedig augusztus 6-án szülinapomra meggyanúsíthattak volna vagy aug 20 hosszú hétvége, tehát a sátorba sem vagyok gyanúsított.

A Békéscsabai ügyet pedig nem kell bemutatni, ismered jobban mint én:DDD, Kedves Kertész Péter:DDD.

2020. szept. 14. 21:19
 14/19 anonim ***** válasza:

Írd hozzá még, hogy dr., meg még a rendfokozatát. 02/09010_eAlá%C3%ADrási_Szabályzat_v5.1_2018_02_02.pdf

Ő a debreceni sátras ügyed nyomozója? Akkor google első helyen fogja hozni neki ezt a bejegyzésed. (A saját nevükre sokan rákeresnek úgy havonta egyszer.)

2020. szept. 14. 21:41
 15/19 anonim ***** válasza:
2020. szept. 14. 21:42
 16/19 A kérdező kommentje:

Szerintem azt a sátrasügyet már rég lezárták vagy felfüggesztették, hogy nincs gyanusított.

Gondolom, ha fejre állnak sem tudnak mit tenni.

De, ha felhívná őket a tanú, akkor úgyis azt mondanák, higy megy az ügy, be fogja idézni mint gyanusított, csak sok a dolga meg ilyen kifogások, bizonytalanságban tartják a tanút, hadd idegeskedjen, ugyanis azt úgysem fogják megmondani, hogy nem folyik az ügy. De a tanú sem hülye, mert leesik, hogy ha hónapok múlva nincs gyanúsítás, akkor ott már halott az ügy.

2020. szept. 14. 21:58
 17/19 anonim ***** válasza:
Lehet. Azért ez a “Gondolom, ha fejre állnak sem tudnak mit tenni.” is eléggé elszólás, meg ott akkor miért is bújtál el a bokorban, guggolva...
2020. szept. 14. 22:20
 18/19 A kérdező kommentje:

Én nem idekeskedem viszont, mert ismerem a nyomozati technikákat.

Hogy miért? Mert a kiserdőben nagywc-zni voltam és amikor mentem vissza a szinpadhoz, akkor rámvilágított egy őr, nem guggoltam, álltam, nem is tudom honnan veszed, mondta amúgy az őr, hogy "ahá, gyere csak ide", mentem is nyugodtan, hisz nem volt félnivalóm, nem ellenkedtem, mondtam is, hogy megvárjuk a járòröket és mindenki elmondja a magáét. Úgy is volt, az őrök vádaskodtak, az egy dolog.

Az meg, hogy "ha fejre állnak se", azt arra értem, hogy azt látom, eléggé hosszú az ügy ugye és engem sem tudnak meggyanúsítani, tanúként hallgattak ki, az egy dolog, hogy a BCs ügybe lekérték a tényállást, semmi köze ehhez, már már családtagomat is kihallgatták és velük üzentek, hogy ha bevallom, hogy én voltam, akkor beszél az ügyésszel.a nyomozó, hogy a legcsekélyebb büntetést, felfüggesztettet indítványozzon.

Ezt a trükköt sokan beveszik, belebuknak, én viszont nem vagyok hülye, ismerem a nyomozati technikát, a cél, hogy mindenképp az ember bizalmába kell férkőzni többek között. Persze nem én követtem el. Akkor már leírták, hogy alapos a gyanú, felhívtam a nyomozót, azt mondta, hogy esélyes, de én azt látom, hogy nem sikerűl nekik az ügy felderítése. Valaki kivágta a sátrat, de nem én és az egész nyomozati helyzetből megállapítható, hogy nem találják a tényleges elkövetőt, ha rám vannak kattanva, de hogy nem tudnak velem sem semmit kezdeni, az tuti, még jó, hogy mivel nem követtem el.

Az volt a legnagyobb hiba, hogy nem jöttek a technikusok és a késről nem vettek ujjnyomatot. Azt kellett volna. Vettek volna a késről is, meg bementem volna velük, vettek volna tőlem is és összevetik, kiderűlt volna, hogy nem én tettem. Ott voltam a járőrök kérték, hogy jönnek technikusok, azt mondták, visszaszólnak. Visszaszóltak, nem jönnek. Na ezt rontották el, mert ki kelkett volna jönni és kiderűlt volna, hogy nem én vágtam ki a sátrat.

2020. szept. 14. 22:58
 19/19 anonim ***** válasza:
Oké. Akkor ezt megbeszéltük.
2020. szept. 14. 23:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!