Van jogom hozzá, illetve megbűntethetnek-e miatta?
a nagy francot!
neked ehez semmi közöd!én se csinaltam volna semmit!ilyenkor én is leblokkolnék!ha kötekednek nyisd ki a szád,és te jelentsd fel öket hogy ilyen szituációba kevertek!
nem büntetnének meg miatta, hisz segítettél az elkapásában.
De sztem sem érdemes belekeveredni. Ha egy maffiatag akkor majd nézheted.
Megállíthatod, feltartóztathatod - már ha tudod.
Ebben az esetben ez így nem tilos.
De az sem jelent felelősségrevonást, ha semmit nem teszel.
Az elkövető elfogása - szűk kivételtől - eltekintve - a rendőrség feladata.
Az ehhez szükséges ismeretekkel ők rendelkeznek.
Nem várható el minden állapolgártól, hogy a tettenérés szabályait is ismerve érdemrendes tengerészgyalogos is legyen, aki 5 másodperc alatt lekaszáll egy támadót.
A zsaruk viszont ezért vannak...lennének.
szóval nyugi, nem lesz semmi.
Azért futó embert könnyű lekaszálni nagyon. Egyszerűen bokán vagy térden rugod oldalról és akkorát esik, hogy ütni vagy lefogni már nem is kell.
Amúgy a kérdésre válaszolva:
Igen, feltartóztathatod minden eszközzel és nem, nem büntetnek meg érte.
Apám (és még 3-4 utcabéli) tavaly nyáron elkaptak a xvii. kerültbe 2 suhancot, akik a buszmegállóban letépték egy öreg néni nyakából a láncot és 3 felé futottak. Ugyan nem verték össze, de "nyakoncsípték", leültették és bevárták vele a rendőrséget... A 3. elfutott, de annak a hírére, hogy a 2 haverját elkapták este önként jelnetkezett a kapitányságon és hozta a nyakláncot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!