Rendőrségen a szembesités hogyan zajlik? Lehet oda vinni tanukat is a szembesitésre?
Nem olyan mint a filmeken.
Nincs különszoba, tükrös üvegfal.
Beállítanak kb. 2m-re a sorfaltól,(a tettes mellé kihoznak pár rabot az előzetesből) és szemtől szemben rá kell mutatnod.
Aztán megkérdezik, biztos vagy-e benne, majd megkérnek, menj mégközelebb, aztán még egy kicsit...
Kb. 20 cm-re van az ujjad hegye az orrától a végén és megkérnek, mondd, hogy "ő volt az" a szemébe nézve.
Sajnálom, ha kiábrándító voltam, de ezt velem így csinálták mint tanúval/sértettel. Csoportosan elkövetett súlyos testi sértés elszenvedőjeként.
Ennél körülményesebb eljárást nem hinném, hogy indokolna akár egy halálos fenyegetés is.
Leültetnek. Leraknak elég egy bazinagy tükröt. Szembesítenek magaddal. Bejön egy cig*nyrendőr és ezt mondja neked 3 órán keresztül: Eszt kell csinálnyje!?
Aztán megvernek és mehetsz haza:)
Én már voltam szembesítésen (szerintem az volt) pofáncsaptam egy illetőt azért mert..... Kis asztal egyik oldalán én ülte a másik végén a kivertfogú pajtás. Hát nem sok dolgom volt 4 órán keresztűl csak ezeket mondtam (ügyvéd javaslatára): nem emlékszem, nem tudok válaszólni; Miért nem tud? Mert zavarodott lelki állapotban vagyok:). A delikvens majdnem bögött, a rendörök legszivesebben fejbelőttek volna. Dehát x ezt mond y=azt mondok, tanu nincs bizonyíték nincs. Szevasz tavasz, élem életem:)
Még az is lehet perelni kellett volna eljári szabálytalansáért:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!