Vannak ilyen bűnözők is, hogy ennyire rutinos vagy egyik sem az, úgyis megbukik?
Ha pl egy bűnöző készűl sajnos lopni, van aki előtte való nap vagy a cselekménye előtt nagyon körbenéz, hogy nincs-e kamera, ha van, megnézi, hogy az merrefelé néz és, ha minden oké, akkor ellopja azt a pénzt vagy értéket.
Viszont arra is felkészűl, hogy onnantól várható, hogy esetlegesen lehet látótérbe kerül a rendőrségnek, mert egy másik kamera a bejáratnál rögzítette, de nem ahol cselekményét elvégezte és ebből gond nincs, tudja, hogy nincs semmi felvétel az eseményről és konkrét bizonyíték sem, de várható, hogy lehet beidézi a rendőrség és amikor elkövette a cselekményt, már akkortól készűl, bemagolja, hogy mit kérdezhetnek, arra mit fog válaszolni, minden keresztkérdésre apró részletet készít gondolatban, bemagolja, tehát kidolgozza a védekezését.
Szerintetek van olyan elkövető, aki már az elkövetést követően így, ahogy leirtam felkészűl, hogy a szöveget védelmet is bemagolja, mert arra is készen áll, ha a rendőrség beidézi, akkor megvan a megoldás?
Volt nekem is egy ügyem, de rég, és én nem tervezek lopni, nem azért kérdezem, csak érdekelnek ezek.a kriminalisztikai és rendőrös dolgok, hogy a nyomozó ugye okos és van -e legalább olyan okos az elkövető is, tehát egy szópárharc is lehet a kihallgatás.
Lehetőleg normális választ kérek. Köszönöm.
Én is voltam büntetve lopás miatt és itt is vállalom, kit érdekel, hogy mit gondolnak rólam.
Engem mikor idéztek a rendőrségre tanúként, volt, hogy beszélgetni akart a nyomozó előtte, de én mondtam, hogy ilyen nincs, hogy beszélgetek, nem beszélgetni jöttem, hanem tanúkihallgatásra. A beszélgetést megtagadhatom, a tanúkihallgatást nem.
De ez nem abban az ügyben volt, mert 12 éve 2008-ban voltam gyanusított. Az nagyon rég le is telt az a pénzbüntetés, 2009-ben.
Tanúként idézve pedig 2018-ban is, 2019-ben is és idén is voltam, és valamit rám akartak kenni és nem hagytam magam, nem is lett belőle semmi.
#10 vagyok:
"nem beszélgetni jöttem, hanem tanúkihallgatásra."
Látom nem hazudsz.
Akkor viszont minek tetted fel a kérdést? Unatkozol? XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!