Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Hogyan zajlik egy targyalas?

Hogyan zajlik egy targyalas?

Figyelt kérdés

Meg harom evvel ezelott tanuja voltam egy verekedesnek, amire mar ketszer beideztek de akkorra szuletett meg a kisbabam illetve a masodiknal egy honapos volt. Igazoltan nem mentem el, amit el is fogadtak. Viszont a harmadik targyalasra eltudok menni es szeretnek is tullenni ezen az ugyon mar.

Ha ezen kivul lesz meg targyalas tanukent azokra is el kell mennem? Vagy eleg egyezer tanuskodnom? Hany targyalas van egy ilyen ugyben? (Nem halt meg senki “csak” egy verekedes volt)

2020. jan. 23. 08:40
 1/5 anonim ***** válasza:
60%
Bemesz, leulsz. Bíró szólit, felállsz, es ugyan az fog tortenni mint a nyomozati szakban.
2020. jan. 23. 09:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Első!

A nagy túrót ugyanaz, nem. Ha nem értesz hozzá, ne szólj bele.

Ez nem nyomozati szak, hanem bírósági és nem bemegy, hanem be kell menni!

2020. jan. 23. 11:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Még soha nem láttál ilyen filmet? Millió van ilyen.

A tanú dolga, hogy elmondja, amit látott, tapasztalt az ügyben. Se több, se kevesebb. Van némi formalitás. Felszólítanak, nincs fellebbezés csak a meghatározott időben és helyen megjelenés. Kint vársz, míg szólítanak. Megesküszöl, hogy igazat mondasz, és a bíró majd vezényli, kinek ad szót, hogy kérdezzen. Ha nincs több kérdés, mehetsz (sőt menned kell).

Ha ismét szükség lesz rád, akkor ismét kapsz felszólítást és megismétlődik az egész. (ha ez említett ügyben az többször előfordul, az a bíróság bénaságát mutatja. mi olyan fontos és rendkívüli egy verekedésben, amit nem lehet egy alkalommal tisztázni?)

2020. jan. 23. 13:31
 4/5 anonim ***** válasza:
Kivancsi vagyok #2 melyikunk van jobban benne valojaban, de sanszos hogy én.
2020. jan. 23. 16:08
 5/5 anonim ***** válasza:
Fellebbviteli főügyészasszony.
2020. jan. 23. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!