Megtámadthat- e a rendőr, kényszeríthet e hogy be engedjem a kapun úgy hogy nem igazolja magát?
Figyelt kérdés
A rendőr idézést akart kézbesíteni,és kértem a rendőrt hogy igazolja magát, mert engem már fenyegetett meg rendőr a lakásomba. Ő felhőkölt, anyázott ,szidott, elmondott mindennek. Fel volt háborodva, hogy nem engedem be a kapumon. Megfogta magát és elment!Mit tegyek , esténként egyedül vagyok itthol és félek, hogy egyszer megvernek?2010. júl. 15. 20:44
11/18 anonim válasza:
A rendőr nem fog bemenni hozzád, ha kézbesít egy idézést. Odaadja ott a kapuban. Kapsz egy tollat és a motorháztetőn aláfirkantod, hogy átvetted.
12/18 anonim válasza:
eltusolás, rendőr fenyeget, félsz tőlük, ez az üldözési mánia, nem a jelvényszám elkérése...keress fel egy pszichológust
13/18 anonim válasza:
engem már vertek el párszor,neki vágtak a páncélszekrénynek,a padlón végig húztak, az előállítóban gumikesztyűvel kaptam a gyomrost stb... nem tudod feljelenteni, ha viszel is tanút,ő ha akar 50 embert is oda állíthat hogy hazudsz, ez sajnos egy rendőrállam,törődj bele és halgass.
14/18 anonim válasza:
Figyelj, egy baromi egyzserű módszer: Van olyan eszközöd, amivel hangot lehet rögzíteni?Pl telefon, diktafon, stb....
tarts magadnál egye, aztán vedd fel a beszélgetést!.. innentől meg már tudod a dolgod.
15/18 bp1985 válasza:
Rendőr NEM VISZ idétést. Se ember, se pénz nincs a rendőrségen. Postás viszi az idézést. Szerinted az összes idézés 1-1 külön rendőr viszi ki? Számold ki, mennyi pénz az.
16/18 anonim válasza:
Lehet, hogy a kérdező nem bírósági idézésre gondol, hanem, hogy a rendőrségre idézték be valamiért. Azt ha jól tudom a rendőr viszi ki, legalább is felénk, lehet, hogy nem mindenhol így működik.
17/18 doboszoli válasza:
A rendőrségi idézést tértivevénnyel a postás kézbesíti.
Az utcán sincsenek elegen, nem hogy még postáskodjanak.
Feltételezem, hogy igaz amit írtál, ebben az esetben feltétlenül keresd meg az illetékes kapitányságot, lehet, hogy álrendőr tevékenykedik a környéken.
Amúgy még egy esetben mehet be a portádra a rendőr parancs nélkül, ún. halaszthatatlan nyomozati cselekmény
fennállásakor. Ám ha ezt később megpanaszolod, neki kell bizonyítani, nem igen vállalják be szívesen.
18/18 anonim válasza:
Hát hozzánk momentán hozott már rendőr tanúkihallgatásra idézést közlekedési baleset kapcsán... >_>
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!