Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Barátomat kiengedik szerintete...

Barátomat kiengedik szerintetek? Mikor?

Figyelt kérdés

Nos tegnap délelőtt a barátom felhívott telefonon, hogy egy valakit felhívhat és engem jelölt meg, azt mondta, hogy rendőri intézkedés alatt áll de valakit felhívhat.

Tegnap a kommandósok mentek ki a lakására és vitték be, de nem mondta miért, azt mondta, hogy ha végzett, elengedik elmondja személyesen. Azóta semmi, még nem végzett, próbálom hívni, ki van a telója kapcsolva. Nem lehet elérni. Azt sem tudom mi történt, csinált-e valamit, hogy bevitték. Nekem nem volt gyanús a viselkedése, sőt jó ember, esetleg az utóbbi héten az tűnt fel, hogy amikor meghívott sörre láttam, hogy a pénztárcájában rengeteg pénz van sok húszezres, meg hogy micsoda szuper kocsit vett de én nem gyanakodtam semmire, mindenki rendes jószívű gyereknek ismeri, nekem is az egyik legjobb barátom. Szóval nem tudom mi a helyzet.

Szerintetek kiengedik és mikor?

Mi tart már másfél napja?

2019. szept. 27. 10:59
 1/9 anonim válasza:
100%
Gondolom drogügy...ha hirtelen ilyen gazdag lett. Nem vagy hivatalos hozzátartozója sajnos, csak várni tudsz a fejleményekre. Mast nem tehetsz.
2019. szept. 27. 11:09
 2/9 anonim válasza:
100%
Ja és 72 órát bent tarthatják különösebb indok nélkül is.
2019. szept. 27. 11:10
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

72 órát őrizetben lehet. Utána döntenek az esetleges személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés indítványozásáról, amiről a bíróság dönt.

Tippem szerint letartóztatásban fogják tartani, vélhetően kábítószer-kereskedelemről lehet szó

2019. szept. 27. 11:52
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha 24 óra után nem engedték ki, akkor lesz előzetes fogva tartás is. Ugyanolyan indok kell (“elrejtőzésétől alaposan tartani kell”, ha nincs bűnözői múlt) 24 óra utáni őrizethez, mint előzetes fogvatartáshoz.

Rtv.

Közbiztonsági őrizet

38. § (1) * A rendőrség az előállított személyt 24 óra időtartamra jogosult közbiztonsági őrizetbe venni, ha az őrizetbe vételt a személyazonosság megállapítása szükségessé teszi. Az őrizet időtartamába az előállítás ideje beszámít.

(2) * A rendőrség azt a feltételes szabadságra bocsátott elítéltet, illetve a javítóintézetből ideiglenesen elbocsátottat, akit pártfogó felügyelet alá helyeztek, ha a pártfogolt a hatóság elől elrejtőzött vagy elrejtőzésétől alaposan tartani kell, 72 óra időtartamra őrizetbe veheti.

2019. szept. 27. 19:00
 5/9 A kérdező kommentje:
Azóta kiengedték a barátomat, pontosabban tegnap este. Igen max 72 óráig tarthatták volna bent, de 37 órát volt bent csak, nem töltötte ki a 72 órát. Különösen nagy csalásról van szó amivel vádolják, ugyanis az eljárás az folytatódik azért, hogy hazaengedték. Orvosi vizsgálaton is volt mielőtt bezárták a cellába. Megkérdezte a rendőrséget, hogy miért volt fogdába másfél napig és ezt a rendőrség azzal indokolta, hogy a bűnügy meghiúsításra való törekvés állt fent. Keres egy profi ügyvédet és megússza börtön nélkül.
2019. szept. 28. 16:41
 6/9 anonim ***** válasza:
Próbálkozni azt lehet.
2019. szept. 28. 17:24
 7/9 A kérdező kommentje:
Mármint???
2019. szept. 28. 17:34
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a #6 os adócsalásra gondol kérdező
2019. szept. 28. 20:21
 9/9 anonim ***** válasza:
Attól hogy jó az ügyvéd, még nem biztos, hogy ki tudja varázsolni. De lehúzni lefogja az tuti. Ha meg autót vett és ennyi készpénz volt nála, hát nem túl fényes a jövője szerintem. De nem tudom a részleteket. Remélem azt fogja kapni, amit érdemel.
2019. szept. 28. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!