Szavazni mész, kétféle verzió közül választhatsz, melyik neked a fontosabb?
1. Verzió: A neked legszimpatikusabb és legmegfelelőbb programmal, célokkal induló pártra/emberre adod le a szavazatod, de tudod, hogy esélye sincs a győzelemre.
2. Verzió: Az esélyesek közül a kisebbik rossz mellett döntesz, csak kárba ne vesszen a szavazatod.
1.
Hűen az elveimhez! Balra sosem szavazok! Aki összeáll velük akkor azokra sem!
Csakis az 1.
Nincs olyan, hogy kisebbik rossz, ha egyik sem felel meg a lelkemnek, akkor érvénytelenül szavazok
Nem mindegy a szavazás miértje. Jelen esetben az eu választás.Mert mondjuk hiába szimpatikus nekem a jobbik,ha ott fog állni frakció nélkül magában. Sok mindent nem fog elérni. Vagy ott az mo-n népszerű fidesz akik legfeljebb megvetést vagy röhögést ébresztenek a többi eu tagállamban,plusz valószínűsíthető hogy mennek a szélsőjobb koalícióba így a szavuk a nullával lesz egyenlő pártcsaladon kívül.
Ezért szerintem célszerűbb olyan pártra szavazni jelen esetben akivel legalább szóba áll és meghallgatja megtárgyalja esetleg komolyan veszi a felvetéseit az eu parlament.
Hülye szembeállítás a két verzió.
Nincs eleve elrendeltetett győztes. A szavazatok száma alapján lesz győztes, az, akire a legtöbben szavaznak. Honnan tudod, hogy akit te most nem látsz esélyesnek, nem az lesz-e a győztes ha tényleg mindenki rá szavaz akinek szimpatikus? Miért hiszed el valaki másnak, hogy az ő jelöltje esélyesebb és nem az aki neked tetszik? Pont ezzel csapnak be, rávesznek téged és sok más embert, hogy a saját döntésed, jelölted helyett az ő döntésüket, jelöltjüket válaszd. Láthattad a tavalyi választások előtt is mennyien hoztak ki mást és mást "legesélyesebb jelölt"-ként, attól függően, hogy kit támogattak.
csak azt nem értem, hogy ha már hajlandó vagy akaratod ellenére valaki mást támogatni, olyat aki szerinted nem is a legjobb választás, akkor minek mész el egyáltalán szavazni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!