Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Ha "nyugati" életszínvonalat...

Ha "nyugati" életszínvonalat akar a magyar, miért nem tesz érte?

Figyelt kérdés

Sikerült egyes politikai erőknek azzal heccelni a társadalmat, hogy habár jobban élünk mint az ellenzék idején, mégis mivel nem német színvonalon vagyunk ez mitsem számít. Ez a prédikáció reális ?...

Mikor voltunk német színvonalon ? Amikor a mai ellenzék kormányzott, akkor ? Ezelőtt 50 évvel voltunk valamikor svájci színvonalon, amit nagyon hiányolnak most?

A magyar emberben megérlelődött az igény, köszönhetően civil szervezetek "felvilágosító" munkájának. Viszont tenni nem szeretne érte. Manapság mobil appon keresi meg a magyar hol van a legolcsóbb szlovák tehenet sosem látott tej és azt hiszi ezzel bejött az élet neki. Nem vesszük a kiváló minőségű magyar tejet. Az olcsóbb sokkal gyengébb szlovák, dobozos németet vesszük meg inkább. Nyugaton pl Francio.-ban nem veszik meg a kereskedők a magyar tejet. hanem a saját országuk termékeit vásárolják. Ek is mondják, hogy tudják hogy minőségben jobb a magyar és olcsóbb is, de köszönik szépen ők a franciát veszik. Egy francia ember büszke a saját kultúrájára, termékeire. Mi pedig útáljuk a CBA-t meg mindent ami magyar. Pl 444-en volt több olyan cikk, amiben azt fejtegették, hogy ellenzéki nem vásárol a CBA-ba,coopba,reálba. Miért van az, hogy tüntetni van erő, de tenni érte nincs?

2019. jan. 30. 10:39
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
68%

Én sem vásárlok coopban, realban, cbaban. Draga, rossz minőségű termékekkel van tele és az alkalmazottak sincsenek megbecsülve.

Az aldiban, lidlben legalább dupla annyit keresnek az ott dolgozók. Magasabb poziban még többet. Inkább támogatom őket.

A termékek is jobb minőségűek és olcsóbbak, nagyobb a választék. Szerintem hülye lennék coopban vásárolni. Már csak azért sem, ahogy a dolgozókkal bánnak.

Alapvetően a termékekből szívesen veszem a hazait, már csak környezettudatossàg miatt is. De ha sokkal rosszabb minőségű és jóval drágább, akkor marad a német pl..

Szerintem nem csak ezeken múlik, hogy sosem fogjuk utol érni a nyugati országokat..

Egyébként az audi vagy a suzuki sztrájk igenis azt mutatja, hogy tesznek az emberek a jobbèrt. Illetve a kivándorolt 1 millió honfitársunk sem ült a rosszban és elégedett meg vele. Nyilván ez közvetlenül az országot előre nem viszi, de a saját sorsukat igen. Nem mindenki törődik bele a szarba

2019. febr. 18. 11:33
 22/27 anonim ***** válasza:
52%
Mert lusták,és inkabb szidják a fideszt, ahhoz nem kell megmozdulni de nagyon gondolkdoni sem.
2019. márc. 8. 10:13
 23/27 anonim ***** válasza:
59%

Kérdező, ha nem lennél ennyire elvakult, akkor talán reálisabban tudnál gondolkozni, és sok dolgot megértenél, ami most nem fér a buksidba.

A rendszerváltás óta a jobb és a baloldal egyaránt azzal hitegeti az embereket, hogy ekkorra meg akkora utolérjük az EU-s átlagot. Többek között a Bokros csomagnak köszönhetően a gazdaságunk nagyon is javult: hosszú távon emiatt csökkent nagy mértékben az infláció, az államadósság és a deficit. Lehet szidni a Bokros-csomagot, de tény, hogy hosszútávon nekik köszönhetően javult a versenyképességünk, a Fidesz idejében az MSZP hosszútávú gazdasági stratégiájának sikere miatt javult valamennyire a gazdaság. A Bokros-csomag irányát még egy kicsit kellett volna tartani, vagy csupán kicsit enyhíteni, nem hátraarcolni, és sokkal előrébb lettünk volna. Nem véletlenül voltunk akkoriban éllovasok, és nem véletlenül lettünk most sereghajtók.

A lényeg, hogy a társadalomnak a rendszerváltáskor már volt egy illúziója, hogy rövidtávon áldozatok nélkül a gazdaságunk csak úgy hipp-hopp nyugati színvonalra varázsolódik, az MSZP-SZDSZ tett érte, a Fidesz politikai haszonszerzésből inkább kerékkötő volt, szította az elégedetlenséget. (Mintha az elégedetlenség szítását vetnéd a mostani ellenzék szemére, a Fidesz szemére is vetetted ezt, amikor ellenzékben volt?) A 2006-os népszavazás, ami szintén csak a gazdaság javításáról, az egészségügy fejlesztéséről szólt.

Tehát a Fidesz ezerszer jobban lázított, népszavazást kezdeményezett, minden gazdaságot erősítő dolgot leszavazott, és minden kiadást növelőt megszavazott, azzal nem törődve, hogy így hossz távon nem lesz miből fedezni a kiadásokat, a lényeg az volt, hogy az MSZP a kisebbségi kormányzása során minél jobban ellehetetlenüljön. Nos ennek köszönhetően szívunk hosszútávon, na meg annak, hogy a Fidesz jelenleg is felelőtlenül politizál.

Az EU-s támogatást, amit pont a gazdaság és tartós jóléti felzárkóztatására kaptunk, lenyúlják, az EU szerint az lett volna az ideális, ha sok vállalkozás között egyenletesen oszlik el a közbeszerzési pályázatok, hogy sok vállalkozás meg tudjon erősödni, és versenyképes legyen, ezzel szemben a (még fideszes) Simicska, a Mészáros és még néhány kb. mindent vitt, mert számukra szabták a pályázatokat. Ráadásul ha HASZNOS, megtérülő, ill. beruházásokra fordítják azt, ezzel szemben ajándékpénzként kezelték, amit elherdáltak, lenyúlták, sajátként kezelték. Lásd Elios-ügyet. Drága, de legalább rossz, a stadionok is drágák, de legalább veszteséget termelnek, csak úgy, mint a Felcsúti kisvasút, miközben a MÁV rohad szét, és szégyen, milyen állapotban vannak az állomások, hogy a távolsági közlekedés kb. 0%-ban akadálymentes. Ha el is készítettek egy liftet, soha nem működött, és nem is fog működni.

A gond az, hogy a Fidesznek valóban történelmi lehetősége lett volna a javításra, de a harácsolásra koncentrált, illetve dilettáns, de legalább politikailag lojális embereket tömött kulcspozícióba, ami a szocializmus legrosszabb korszakát idézte.

Ha arról lett volna szó, hogy nincs pénz, hogy világgazdasági válság van, stb. akkor nem lennék elégedetlen, akkor megértő lennék, bár a Fidesz akkor is szította az elégedetlenséget, pedig krízishelyzetben legalább a szakpolitikában mennyire fontos lett volna az összefogás. Igazi alternatívát ugyanis nem tudtak nyújtani, csak szitkozódni, támadni, elégedetlenséget szítani, népszavazással zsarolni. Válságban meg kormányt váltani nem igazán lehet, és nem is akart a Fidesz, hiszen a helyzetet ők sem bírták volna kezelni, csak politikai hasznot kívántak, és be is jött. De a Fidesz tényleg egy rákos daganat, ami addig falja fel az országot, amíg az belepusztul.

"Mikor voltunk német színvonalon ? Amikor a mai ellenzék kormányzott, akkor ? Ezelőtt 50 évvel voltunk valamikor svájci színvonalon, amit nagyon hiányolnak most?"

Ahogy írtam, nem voltunk sosem, és nem is volt nagyon esély arra, hogy rövidtávon legyünk, de komoly áldozatok árán HA AZOKAT AZ ÁLDOZATOKAT JÓL HASZNÁLJÁK, akkor sokkal többre vihettük volna.

"A magyar emberben megérlelődött az igény, köszönhetően civil szervezetek "felvilágosító" munkájának."

Mint írtam, hülyeséget beszélsz, már a rendszerváltás előtt is igény volt erre, és a rendszerváltás óta erősödött ez.

Jelenleg - főleg a civil szervezetek részéről - nem az a felvilágosítás jön, hogy nyugaton jobb az életszínvonal, azt mindenki tudja. Hanem az, hogy milyen hatalmas korrupció és jogsérelem van Magyarországon, hogy veszik el az emberek létbiztonságát, jogait, hogy zsigerelik ki egyre inkább az embereket, hogy lesz egyre élhetetlenebb a magyar lét a kormányzás miatt.

"Viszont tenni nem szeretne érte."

Mit tehetnek? Ha sztrájkolnak, akkor megkapják a Fidesztől, hogy ez nem szép dolog, majdhogynem hazaárulók vagytok, mert önző módon betesztek a magyar gazdaságnak, mert pont az olcsó munkaerő miatt jönnek ide, ti meg drágán akartok dolgozni.

Ja kérem, akkor ezek szerint a Fidesz mégis csak arra játszik, hogy olcsók maradjunk?! Akkor hogyan legyen itt nyugati életszínvonal, talán majd 20 forintért árulják a bélszín kilóját?!

"Az olcsóbb sokkal gyengébb szlovák, dobozos németet vesszük meg inkább. "

Igen, mert rosszul keresnek az emberek, drága a rezsi, mert a "rezsicsökkentés" valójában rezsinövelés, a valódi rezsicsökkentéshez vezető programokat, lehetőségeket szinte mind beszüntették, a célirányos eu-s támogatást lenyúlták. Az MSZP idejében volt Panel, és Panel plusz program, volt lakáskassza állami támogatással, amit szintén kaptak a társasházak, de már az állami támogatást is megvonták, így szinte semmi nem maradt, amivel a hőszigetelést, vagy a fűtéskorszerűsítést végrehajthatják, örülhetnek, ha kamatmentes hitelt kapnak.

"Mi pedig útáljuk a CBA-t meg mindent ami magyar."

Igen én bojkottálom a CBA-t. Egyrészt mert az is bűzlik a korrupciótól, másrészt meg beleártja magát a nyílt politikába. Talán nem kéne Békemenetre küldeniük a dolgozókat, hogy egyet mondjak.

Amúgy meg minőségi kifogásom is volt velük szemben, amikor még nem bojkottáltam Rendre rohadó húst árultak. Volt, hogy rájuk is küldtem a hatóságot, és vissza is jeleztek, hogy megbüntették őket, és visszavásárolják az árút, amit vettem, ill. egy időre megtiltották nekik a saját gyártású hidegkonyhai készítésű termékek forgalmazását, mert a rohadó húst tették a hússalátába.

Bocsássa meg a világ nekem, de bizony én tudatos vásárló vagyok, és több szempontot figyelembe veszek az árú vásárlásakor. Akkor leszek egy közért hűséges vásárlója, ha az pl. nem vág át, tudom, hogy a húsuk friss, a mérlegük pontosra van állítva, az előre lemért féldinnye súlyát nem kell leellenőriznem, mert a múltkor is fél kilóval többet mértek, a lejárt sajtot nem fóliázzák át friss címkével, ha nem bunkó az eladó, nem szól be a boltos, ha kérem a panaszkönyvet, nincs egy rakás dolog elárazva...

Tudod, a Lidl sem tökéletes, ott is írtam be a panaszkönyvbe, hogy valami el volt árazva, be is írtam a panaszkönyvbe, és nem a kivizsgáláson nem a válaszlevélben nem azt kaptam, hogy én vagyok a hülye, minden jól volt, csak félrenéztem, hanem azt, hogy mit tesznek azért, hogy ez ne fordulhasson elő megint. És igen, többet valóban nem fordult elő, és rá egy héttel kirakták az árellenőrzőt is. Na ezt a hozzáállást a CBA-tól soha nem kapom meg.

És mondok neked valamit, hogyan lehetett volna még erősíteni a magyar ipart. Tudod, volt lehetősége a Fidesznek, hogy az Ikaruszt helyzetbe hozza, hogy a buszgyárat újra felvirágoztassa, de inkább végleg tönkre tette, de ez is csak egy példa a sok közül.

"Miért van az, hogy tüntetni van erő, de tenni érte nincs?"

Ismétlem a kérdést, ezt a Fidesztől is megkérdezed annak idején?!

Egyébként talán meg kéne ismerni, meg kéne érteni a tüntetések okát. Nem csak a Fidesz uraltamédia (beleértve a köztévét is) szemszögéből, hanem úgy objektíven.

Miért elvárás az, hogy a "büszke magyar" lemenjen birkába a farkasveremben?!

2019. márc. 9. 23:13
 24/27 anonim ***** válasza:

A jobb és baloldal most már összemosódott. Az egész világon. Mindkettő elvtelen és csak köpköd a másikra és csak egy fontos számukra, a pénz, másodsorban a szavazatok szerzése, hogy hatalmon maradjanak és még több pénzük legyen.

Képzeljétek, az emberek tesznek azért, hogy magasabb fizetéseket kapjanak, mert most már kikövetelik maguknak.

De ugyanaz a fideszes, aki korábban azt mondta, hogy ne a kormánytól várd a megváltást, most köpköd azokra, akik kiharcolják maguknak a magasabb fizetést, mert hogy az állítólag magas inflációt, a multik kivonulását és gazdasági összeomlást fog okozni (ezekből semmi nem igaz).

Az egész történetben azokat becsülöm, akik kiállnak magukért és követelik a nagyobb megbecsülést, ami magasabb béreket és jobb körülményeket jelent.

Most vádolhatsz azzal, hogy ezzel én is köpködtem, de én csak leírtam, hogy mit látok.

2019. márc. 10. 09:08
 25/27 anonim ***** válasza:
Magyarország nagyon sokat veszített a világháborúkban, aztán jöttek a ruszkik, aztán ránkszállt a nyugat, szegény országtól nem igazán reális azt elvárni hogy visszalopjuk hirtelen amiket elszedtek tőlünk egyes hatalmak. Ezért kissé groteszk azokkal példálózni akik felosztották az országot. Ettől függetlenül mindenki tehet dolgokat hogy kihozzuk a helyzetből a maximumot, de nem egyenlőek az esélyeink azokkal az országokkal akik akik megszedték magukat a 20. században. Most ez nem attól függ ki van hatalmon, ok ne lopjanak túl sokat de a politikusok lopása még mindig semmiség az államadóssághoz képest és ahhoz képest hogy egy kis országot hogyan tudnak a nagyobbak hátrányos helyzetbe hozni. Észnél kell lenni.
2021. febr. 2. 01:48
 26/27 anonim ***** válasza:

"A gond az, hogy a Fidesznek valóban történelmi lehetősége lett volna a javításra, de a harácsolásra koncentrált, illetve dilettáns, de legalább politikailag lojális embereket tömött kulcspozícióba, ami a szocializmus legrosszabb korszakát idézte."

Az nem úgy van hogy egy párt kitalálja hogy mi legyen és az lesz. A folyamat úgy van, hogy aki népszerű, azt megveszik a gazdagok. A népszerűség hatalom, pláne demokráciában, de a pénz még nagyobb hatalom, ezért minden egyes népszerű párt körül ott lesznek azok a hiénák akiknél már nem lehet követni hogy lojális vagy nem lojális, használ e az országnak a tevékenysége vagy ront, de egyre jobban átveszik az irányítást. Külföld és belföldről egyaránt beszélek, mert nemcsak magyarokról van szó. Ezért nem szabad hosszú ideig ugyanannak népszerűnek lenni, mert nem fogják bírni a nyomást. Emellett persze jó lenne ha szakértelem is lenne egyes döntések mögött, de a pénz, az mindig ott van a népszerűség körül és közülük sokaknak nem azok az érdekeik mint a polgároknak.

2021. febr. 2. 01:57
 27/27 anonim ***** válasza:
Ezeknek az uniós támogatásoknak a nagy része a vállalkozókhoz megy, nekik lett szánva. Fejlesztésre, munkahely teremtésre és most válsághelyzetben munkabér támogatásra. A vállalkozók köszönik szépen az ajándék pénzt, a munkavállalók már lehet, hogy nem is fognak látni belőle egy forintot sem még akkor sem, ha a munkáltatója kapott mentőcsomagot. Az ilyen támogatások az átlagemberekig nem jutnak el. Kivéve, ha közvetlenül az átlagemberek kapják. Ezt ők is tudják de azzal kábítják őket, hogy a gazdaságot akkor is javítja mert milyen szépek a gazdasági mutatók a statisztikákban. Kapnak az átlagemberek is támogatásokat, mint csok, vagy most az ingatlanfelújítási támogatás, de ezek a pénzek is hol kötnek ki a végén? Az építési vállalkozóknál, mert ezzel az építőipar fellendítése a céljuk, ezt nem is titkolták soha. Nyerhetne az átlagember is a közvetlenül neki adott pénzekből, de a piac mindig elnyeli az ilyen támogatásokat. Ha nyugati színvonalat akarsz, akkor olyan munkát kell végezned, amit otthon is jól megfizetnek, vagy nyugaton kell dolgoznod, vagy beállsz a sorba és vállalkozónak állsz vállalva az első 1-2 szűk évet, utána te is pályázol támogatásra, amit te is el fogsz nyelni, de te már azért, mert enélkül nehéz lesz fennmaradnod a belterjes magyar vállalkozói szcénában.
2021. febr. 4. 10:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!