Milyen volt 1990-1994 között az MDF kormány? Inkább konzervatív vagy liberális volt? Hogyan tetszett nektek?
Figyelt kérdés
Ugye az volt eddig az egyetlen alkalom a Rendszerváltás óta, amikor senem a Fidesz, senem az MSZP kormányozta az országot.2018. dec. 31. 14:34
1/6 anonim válasza:
Sajnos én erre nem tudok válaszolni, mert akkor még nem éltem.
2/6 anonim válasza:
Én általános iskolás voltam akkor, nem sok mindent fogtam fel, de mindenki, komolyan mindenki körülöttem úgy hívta Antall Józsefet, hogy "az a szemét Antall".
3/6 anonim válasza:
Nem akarok hülyeséget írni, mert akkor voltam 14 éves de szerintem egy gyenge konzervatív volt. De sokkal európaibb mint most bármelyik.
4/6 anonim válasza:
Kommunista volt, ahogy a Rákosi-korszaktól napjainkig minden kormány. Az ún. "rendszerváltás" óta viszont a kommunistákat liberálisnak szokták nevezni.
5/6 anonim válasza:
Nekem az volt a bajom azzal a kormánnyal hogy a miniszterelnök nem tudta kitölteni a mandátumát mert hamar meghalt. Így a rendszerváltás utáni első magyar kormányról soha nem fogunk tudni mérvadó véleményt mondani. Ha nem hal meg Antall József akkor lehet nem itt tartana Magyarország ahol jelenleg van hanem sokkal előrébb. Egy hirtelen vezetőváltás ami ráadásul váratlanul történik, mindig negatív gazdasági és politikai következményekkel jár.
6/6 anonim válasza:
"Hát tetszettek volna forradalmat csinálni!" - mondta annak idején Antall József Orbán Viktornak, mikor Orbán Viktor nekiszegezte a kérdést , hogy hogyan lehetséges az, hogy a rendszerváltás után az akkor szándékosan ellenzékbe vonuló SZDSZ- el kötött titkos paktumok mentén sértetlenségét biztosítottak, és folytonosságot, nagyon sok olyan embernek akit ki kellett volna takarítani örökre a politikai életből... Ez mindent elmond a mi kis rendszerváltásunkról, meg arról hogy milyen történelmi hibákat követett el annak idején az első " demokratikusan" választott kormány. Az akkor megalkotott összes kétharmados törvény le volt zsírozva az SZDSZ-el, akik már akkor tudták hogy majd 4 év múlva összeállnak az MSZP vel... nem volt nehéz kitalálni, hogy az első négy év csalódottsága után "nosztalgiaáradat" jön 1994- ben és az MSZP újra hatalomra fog kerülni. Az MSZP nek ott volt a káder-rendszere , az SZDSZ meg gyorsan hozzárakta ehhez a globális tőkét, amit ránk szabadítottak ( lsd bankrendszer, privatizáció, hitelstruktúra, stb) és jöhetett a szabadrablás! És ehhez sajnos az MDF asszisztált, pedig tudták, mi következik... talán, ha Antall József nem hal meg idő előtt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!