Te kit látnál szívesen magyar királynőként?
Meggyőződésem, hogy hazánkat a monarchikus államformához, a királysághoz való visszatérés emelné és tenné naggyá újra. Uralkodóként egy hölgyet is szívesen látnék a magyar trónon, hiszen a nők legalább olyan jó, ha nem jobb vezetők, mint a férfiak, megértők, ravaszak, tisztességesek, jól kezelik az anyagi javakat, stb.
Szerintetek ki lenne jó magyar uralkodónőnek? Találnánk magunk közül megfelelő személyt? Vagy inkább egy külföldi uralkodóház sarját látnád szívesen e poszton? Nemesi származású legyen, vagy közrendűként is alapíthatna dinasztiát?
#10.: a kisméretű államok a nagyok kegyéből és ellátásából élnek, magukban az operettországok életképtelenek mert kevés vagy nincs erőforrásuk.
És ennyire elégedett szerinted a nép a 4 évente választott oligarchák, élősködők, politikai naplopók uralmával, hogy nem szeretne egy állandó, becsületes, köztiszteletben álló tekintélyt az ország élén?
Pedig hogy olvadoznak a hercegi meg királyi esküvőktől a TV-ben...
#12.: valamennyi azért van: a brit királynő a hadsereg vezetője is és a legnagyobb földbirtokos, a spanyol szintén a hadsereg főparancsnoka, a szaúdi meg egyenesen abszolutisztikus uralkodó.
Szóval a magyar uralkodónőnek miért kéne csak azért kevés hatalommal rendelkeznie, mert más országokban csak dísznek vannak jóformán? (De még így is sok helyen egyenesen az ország egységének letéteményesei, lásd: Belgium). Hazánkban lehetne egy felvilágosult abszolutista uralkodónő. (Boldogult Kerényi Imre is ezt a rendszert javasolta Orbánnak, de őt vagy családtagjait meg az én gyomrom nem venné be.)
'Pedig hogy olvadoznak a hercegi meg királyi esküvőktől a TV-ben...'
Engem és másokat meg rohadtul nem érdekel az ilyesmi, úgyhogy a témát itt le is zárhatjuk.
Nem kell ide királyság, fogadd el ezt :P
Na mondd csak meg nekem, hány királypártit ismersz az országban?
#17.: nem végeztem felmérést, de pl. Vona Gábor többször is kijelentette, hogy nemzeti királyságot szeretne, a nemrég elhunyt Kerényi Imre a felvilágosult abszolutizmus államformáját ajánlotta Orbánnak... Ezzel együtt a politikusok biztos nem támogatnák, mert csorbulna a hatalmuk és sokukra már nem is lenne szükség.
A környezetemben jópár ismerőstől megkérdeztem már kíváncsiságból, hogy mit szólnának hozzá, és meglepő módon nem elutasítók, pedig sok a balos, vagyis inkább a nem-jobbos, mert a balos makacsul ragaszkodik a sosem volt demokrácia meg a gagyi köztársaság eszméihez, mintha legalábbis ezek kizárólagos letéteményesei ő volna és olyan sok jó dolog kapcsolódna ezekhez.
'de pl. Vona Gábor többször is kijelentette, hogy nemzeti királyságot szeretne,'
Jah, én meg toronyórát láncostól, meg kacsalábon forgó palotát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!