Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Thürmer Gyula és a Munkáspárt...

Thürmer Gyula és a Munkáspárt hogy vélekedik a kommunizmus bűneiről?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 25. 18:36
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
31%
A kommunista diktatúra teljes joggal nevezhető kommunizmusnak, még ha ők maguk máshogy is hívták a rendszert, tetszik, nem tetszik elvtársak.
2018. ápr. 30. 16:02
 12/12 Garpe ***** válasza:
80%

Előre szeretném leszögezni, hogy nem vagyok a Munkáspárt tagja, szimpatizánsa, de még csak nem is szavaztam sose rájuk. Szimplán érdekel ezért vagyok képben

A kérdés érdekes és éppenséggel van rá pontos válasz:

Thürmer írt több könyvet (én Az Elsikkasztott Ország címűt olvastam), a Szabadság újságban s a Munkáspárt honlapján rendszeresen kommentálja a híreket

Több TV interjúban előjön a kérdés. Részletes érthető választ egy '90-es évek végi 2000-es évek eleji EchoTV interjúban adott, ahol a rendszerváltásról beszél (igen, ez így elég meredek leírva, de tényleg érdemes nagyon jól bemutatja milyen volt a rendszerváltás a párton belül) a Kommunista.net-en találtam YouTube videóként.

Ezek alapján Thürmer úgy gondolkodik mint Kádár: '50-es évek Rákosi&Sztálin túlkapások, kegyetlenségek, de azért valahol a miénk (hiszen leverték Hitlert s szétverték a nagyon hierarchikus arisztokrácia központú Horthy-rendszert s egy új fajta egy szemszögből szabadabb rendszert hoztak létre).

A többire nagyon jó példa az említett Echo Tv-s interjú:

Thürmer Gyula nem a mostani tásadalom nagy része által vallott polgári-demokrácia vagy a nemzeti keresztény konzervatív demokrácia értékeit vallja. Hanem a szocializmusét, leginkább a Marx-Lennin-Kádár vonalét: nem a szólásszabadság, a vállalkozás szabaság, a gazdasági növekedés/szabadság az érték illetve a szabadság definíciója nála, hanem az általános foglalkoztatás, lalhatás, ingyenes oktatás&egészségügy, meg ugye a teljes stabilitás s kiszámíthatóság. Azt mondja, hogy ahol ez utóbbira helyezik/helyezték a hangsúlyt (ez a cél) az rendben, s az elnök bírálása nem fér bele a normákba.

Összegezve: kb. mint a Kádár korszakban '50-es évek túlzás minden más szocializmus rendben.

2018. máj. 5. 02:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!