Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Nem értem miért baj, hogy a...

Nem értem miért baj, hogy a fidesz nyert.18 év alatt vagyok és nem nagyon értek a politikához. Miért lett volna jobb a Jobbik vagy bármi más, mint a fidesz?

Figyelt kérdés
Kérlek ne háborodjatok fel, ez csak egy egyszerű kérdés mert kiváncsi vagyok.

2018. ápr. 9. 00:40
1 2 3
 21/28 anonim válasza:
Kedves kérdező! Ha látnád,hogy milyen az oktatás,egészségügy akkor megváltozna a véleményed. Én is diák vagyok és nem tetszik az nekem hogy le vagyunk terhelve sok szart tanulunk ami az életbe nem kell. Kevés a szakmai oktatás erőltetni kell töltelék tantárgyakat hogy kicsit se a szakmára fordítsuk tudást. Ezzel azt érik el ,hogy szakmába egy tudatlan barmok legyünk és éhbérért dolgozunk. Egészségügy a legkritikusabb. Omladozó falak,nincsenek szakápolók, órákat kell várni hogy behívjanak, nincsenek korszerű gépek. De nem csak az oktatással egészségügyel vannak gondok,hanem a bérekkel,nyugdíjaztatással. Árunió van,de a kormány arra nem gondolt ,hogy kéne akkor bérunió is. Lakhatásról már ne is beszéljünk. Sokszor fogjuk hallani olyan emberektől aki a FIDESS-re szavazott,hogy kevés pénz,nyugdíj szar az ellátás az ilyeneket fogom,fogjuk leszólni vagy rosszabb esett be szájba fogják verni mert vannak olyan emberek.
2018. ápr. 9. 13:46
 22/28 anonim ***** válasza:
87%

Utolsó!

Egészségügyben dolgozom én is és a családom is (mentőtiszt,ápolók,orvosok) nagyon igazad van és ezt csak az tudja aki benne van. Mi is megyünk külföldre. A fizetés miatt is, de maga a kórházak felszereltsége, állapota miatt is.

2018. ápr. 9. 14:01
 23/28 anonim ***** válasza:
Én is megyek, és én is ápoló vagyok.:)
2018. ápr. 9. 15:55
 24/28 anonim ***** válasza:

Mentősök is vannak itt?

Ja várjatok, nincsenek, hiszen mindenki épp a belét hajtja ki az autóban két-három műszakban.

2018. ápr. 9. 16:43
 25/28 anonim ***** válasza:
70%

Baj, nem baj, ezek érzelmi dolgok.

Ki más nyerhetett volna? Vegyük elő a matekot meg a Trónok harcában szerezett ismereteinket. Erő nélkül nincs győzelem. Az ellenzéki erők gyengék voltak, főleg a baloldal volt egy kabaré. Amikor Demszky lehülyézi Szél Bernadettet, az mszp-nek importálnia kell a miniszterelnökét, az Együtt nem létezik, Gyurcsány kígyózik, akkor mit várunk? A baloldal felszalámizza saját magát. Ehhez semmi köze a fidesz médiafölényének. A baloldalon jelenleg pártjellegű képződmények vannak, párt nincs.

A jobbikot meg hagyjuk. Erő és fegyelem van náluk, de egyrészt nem elég erősek, másrészt ezzel a cukiskodással elveszítették a karakterüket. Megint csak nem az a lényeg, hogy hogy érzünk ezzel kapcsolatban, de volt egy csak rájuk jellemző attitűd, amit kezdenek felszámolni. Keresi a helyét, tangózik a radikalizmus és az igazi dörzsölt nagy-politika között. Most egy nagy átalakulás van ott, nem lehet tudni mi lesz még ebből.

Egy egyszerű logikus kérdésem van, kinek kellett volna nyernie? Erre nem válasz az, hogy bárki csak ezek takarodjanak. Nem egy dühödt beszólást kérek, hanem választ. Ki volt az, aki kormányzóképes erőt tudott felmutatni? Nem a program meg az ígérgetések érdekelnek, hanem a materiális erő. Erő nélkül a jó szándék semmit nem ér, sőt.

2018. ápr. 9. 20:35
 26/28 anonim válasza:
84%
Kedves utolsó! Hogy kinek kellet volna nyerni az ÉN véleményem szerint a jobbiknak. Miért a jobbiknak ? Azért mert ők mutattak valamit. Volt programjuk adtak volna esélyt a fiataloknak,hogy legyen remény itt maradni mert ugye sok fiatal kimegy külföldre dolgozni egy jobb élet ért. Másrészt ők még nem voltak kormányon szóval adni kellet volna esélyt. Fidesz csak megfélemlítést használták, hogy jön migráns,soros beengedi a migránsokat. Fidesz több részben is nyert , de egyet ki akarok emelni. A média amit a Fidesz megvett áradt a propaganda jobbik úgy migráns úgy és ezeket elhitték. Belenéztem a TV2 és az M1 híradójába és csak ezek mentek,mondjátok ha nem.
2018. ápr. 9. 21:35
 27/28 anonim ***** válasza:

Valóban, még a jobbik a legvállalhatóbb. Ők a legszervezettebbek, nem csak töketlenkednek, mint a baloldal.

A jobbik viszont soha, soha nem kerülhet hatalomra, egyszerűen ennek nincs realitása. Ebben bízni a valóság megtagadása, a politikában pedig életveszélyes álmokat kergetni. Egyrészt mert nem tud annyi embert mozgósítani, mert ahhoz túl karakteres. Úgy képzeld el, hogy egy nagyon markáns ízű sörre mindig kisebb kereslet lesz, mint egy Borsodira. Másrészt mert nemzetközileg ezt nem hiszem, hogy jóvá hagynák. Értem ezt persze egy radikális, igazi jobbik esetén, nem a szalonképessé tett verzióra, ami most amúgy is belső válsággal küzd. Ha halad az úton tovább, ami még Gyurcsány számára is elfogadható, akkor nemzetközi porondon megnő a jobbik presztízse, de akkor meg már kell a fenének.

Egy esélye volna a jobbiknak, az ami 45ben a nyilas pártnak: egy totális összeomláskor a fidesz passzolja a hatalmat a jobbiknak.

Ha a hatalomra jutás elérhetetlen, akkor mi értelme a jobbiknak? Ahogy Budaházy Edda mondta, ők lehettek volna a nemzet lelkiismerete. Jobbról cseszegethették volna a fideszt, napirenden tarthattak volna témákat, egy erős jobboldali kontroll lehetnének a kormánynak. Nagyon nagy szükség volna egy erős radikális jobboldalra, mert amit a fidesz nem mondhat ki azt kimondhatja a jobbik. És ezt nem ismerik fel nagyon sokan, hogy a jobbik meg a fidesz valójában együtt kormányzott. A jobbik folyton arról panaszkodik, hogy a kormány lopja az ötleteiket. Hála Istennek! A jobbik nélkül a fidesz nem merészkedne túl messzire sok kérdésben, mert a baloldal visszahúzná.

Ez a kontrollszerep történelmi jelentőségű volna, elévülhetetlen érdemeket szerezne a pártnak. Jól járna az ország, mert a fideszt rákényszerítené a keménységre, jól járnának a radikális emberek, mert van egy erős képviseletük, és a jobbikos politikusoknak is életük végéig meglenne a betevő falat. Ehhez viszont el kéne fogadni azt, hogy az ő hatalmuk rejtettebb, az ellenőrzésben, nyomásgyakorlásban van. De úgy látszik erről a nemes és rendkívül hasznos feladatról lemondtak, mert a hatalommámor elvakította őket.

2018. ápr. 9. 23:27
 28/28 anonim ***** válasza:
Pont az ilyen emberek miatt megy tönkre az országunk, akik nem látnak előbb az orruknál és nem akarnak változtatni ezen, mert nem is tudja hogy min kene változatni
2018. ápr. 10. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!