Kire szavazol idén?
Egy bő hét és megkezdődik a a szavazás.
Érdekelne, hogy ki kire fog szavazni és miért?
kedves fideszes szerencsecsomagok!
veletek ellentétben én tapasztalom a fidesz hatását, az oktatási rendszer, ennél álmomban jobbat összerakok (éneket kell tanulnom gimiben, meg rajzot...)
egészségügy, ha létezik egyáltalán ilyen dolog, osztálytársam anyja ápolónő 20 éve, 20 éve ugyanúgy bérlakásban lakik, közben folyamatosan bent van, unokatestvérem apja orvos, nála pénzügyileg jobb a helyzet, de csak mert spórol, de ő ugyanúgy folyton bent van és dolgozik
a 3. legfontosabb pedig az, hogy sorban mennek ki az emberek külföldre, apám unokatestvére családjával együtt kint él és dolgozik Ausztriában, 5(!) osztálytársamnak van kint vagy az apja, vagy az anyja Ausztriában, és ha ez így folytatódik amint meglesz az érettségi megcélozok egy külföldi egyetemet, és ott fogok maradni addig amíg itt nem változik meg a helyzet
gondolkodjatok el, nem a migránsválság a legnagyobb probléma, mielőtt megkérdezitek, igen láttam a videókat a határról és az "áradatról", de ugye ez '56-ban rendben volt amikor tízezrek menekültek ki az USA-ba, vagy egyéb nyugati országba?pedig ők is migránsok, megállították őket?nem, segítettek rajtuk, nekünk is ezt kéne, sok lehetőség van köztük, és most nem a Merkel-féle betelepítésre gondolok, pszichológussal kéne őket átnézetni, vért venni stb., ha rendben vannak jöhetnek egyéb kikötéssekkel, pl. meg kell tanulniuk magyarul, a következő 10 évben nem költöznek ki külföldre stb., így lehetne pótolni a munkaerő hiányt, az eu.-nak is eleget tennénk, nem lenne az a nagy veszély sem amitől rettegnek a magyarok (egy része)
tényleg el kéne gondolkozni azon, hogy hova tegyétek az x-et
# 13
Kívánom, legyen meg az érettségid (a 20. századi történelmet nézd át különös tekintettel 56 eseményeire!) és sikerüljön a külföldi egyetem!
Ha még nem sikerült volna értelmezni a menekült és bevándorló közötti különbséget akkor annyit azért érts meg addig menekült amíg biztonságos országba nem érkezik. Tehát hozzánk (Magyarországra) a jelenlegi politikai helyzetet figyelembe véve csak Ukrajnából érkezhetnek menekültek (akiket kutya kötelességünk segíteni, támogatni, ellátni mindaddig míg a hazájukban a helyzet nem normalizálódik). Mivel se Szomáliával, se Szenegállal, stb., mit ad isten még Ceylonnal sem vagyunk határosak így az innen érkezőket nem vagyunk kötelesek csak "úgy", bemondásra befogadni, ellátni, támogatni, mert a te szavaiddal élve az "egészségügy, ha létezik egyáltalán ilyen dolog" nagyon - nagyon sok "fölös" pénznek "biztosít helyet".
De természetesen ezen bevándorlók kérelmeit is elbírálja az ország, már ha vannak okmányaik és egyáltalán akarnak-e kérelmet benyújtani ("nemhogy pszichológussal kéne őket átnézetni, vért venni stb.") vagy csak "nekik" minden jár azoknak az embereknek a rovására akik itt élnek, dolgoznak. Mint például "osztálytársad édesanyja" vagy "unokatestvéred édesapja".
És itt szeretnék visszakanyarodni 56-hoz! Te tapasztaltál bármilyen orgánumban olyan viselkedést 56-os menekülteknél(!), mint a jelenkori bevándorlóknál, mert én nem!
"hogy sorban mennek ki az emberek külföldre"
Mivel szabad a munkaerő áramlás az eu-n belül, azt hiszem ezt nevezhetjük természetesnek. Nyugaton a helyzet változatlan a bérek magasabbak.
nagyonis átnéztem '56 eseményeit :D, és, hogyha ezek az istenajándékai maradnak hatalmon akkor a következő 10 évben biztos meg fog ismétlődni, de jó, hogy már nem leszek itt, titeket meg eltart majd a viktorotok :)
a bevándorló és a menekült majdnem ugyan az, kivéve a megnevezése, a menekült azért menekül mert háború van az országában, a bevándorló is tulajdonképpen menekül, csak ő attól ,hogy ne a létminimum alatt kelljen élnie
16-os
tisztában vagyok azzal, hogy az mszp sem volt jobb mint most a fidesz, de most a fidesz van hatalmon, nem pedig az mszp
egyébként a fidesz csak folytatta azt amit az mszp elkezdett, ez a 2 bukott, jöhetne egy újabb, de sokan félnének a következő rendszertől, mert biztos az még rosszabb lesz, ezt nem tudni de megvan rá az esély, de ameddig nem adunk egy újnak lehetőséget addig honnan tudjuk, hogy jobb-e vagy rosszabb mint a fidesz vagy az mszp?
Kedves 13-as!
Sajnos annyi butaságot írtál, hogy nem győznék gépelni, kifejtette a későbbi válaszoló a lényeget. Csak pár kérdést teszek fel, kíváncsi vagyok a válaszodra!
Te tényleg elhiszed, hogy akik az utóbbi években a kerítésnél állat módon viselkedtek (emlékszem, még a saját szájukat is bevarrták) és viselkednek ma is európa országaiban, megtanulnának magyarul? Lenne rá motivációjuk?
Tegyük fel hogy lenne, bár ezt teljesen kizártnak tartom:
Ki tanítaná meg őket? Ki fizetné addig az ellátást? Hol laknának? Ha a szomszédodban, a lányodat egyedül elengednéd bárhová?
És őszintén!! Te, mint vállalkozó, alkalmaznád bármelyiket?
Kimaradt: A gimiben ének és rajz? 5 éve érettségiztem, én is tanultam éneket, rajzot és művészeteket is.
Akkor nem tűnt valami hasznosnak, viszont most rém cikinek tartanám, ha nem ismernék fel pár klasszikust hallásból, vagy nem ismernék fel a leghíresebb festmények közül jópárat.
Az alapműveltséghez jópár "utált" tárgy nélkülözhetetlen.
Fogd fel így, ne pedig a facebookra is fordítható időből sajnáld azt a 45 percet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!