Melyik magyar párt áll legközelebb a Libertarianizmushoz, a Jobboldali Liberalizmushoz?
"Németországban pl Merkel pártja jobboldali, es liberális."
Én nem a merkel féle ideológiára gondolok, hanem arra, ami például egyszerre támogatná a szabad fegyvertartást (ami általában egy jobboldali, sőt egyesek szerint szélsőjobboldali érték), a szabad piacot, a szabad drogozást, és a prostizást is, viszont elítéli az SJW-ket, a feminácikat, a jogvédőket, a túlzott segélyezéseket és állami támogatásokat.
Tehát leginkább egy vadnyugati cowboy, vagy egy amerikai gengszter ideáljai vezérlik, de ezek mellett persze lenne rendőrség meg jogrend is.
Kb. mint az USÁ-ban a Libertarian Party.
Üdv, én libertariánus elveket vallok, a poltikai spektrumban itt [link] a sárga téglalapban helyezném el magam. Mint láthatod egyik párt sem vall ehhez hasonló elveket, mindegyik elég erős, bekorlátozó államot akar, ami számomra fojtogató a sok adó miatt. Tőlem még a Momentum van talán a legkevésbé távol...Az amerikai libertariánus párt, a fegyver meg drogok teljes legalizációja mondjuk már nekem is egy kicsit túlzás, sztem az a nézet a lila kocka legsarkában helyezkedik el, amihez a Magyar Liberális Párt áll a legközelebb, már ha azt egyáltalán pártnak lehet nevezni.
Magyarországra nagyon ráférne már egy libertariánus párt, már csak a gazdasági fejlődés érdekében is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!