Ha kicsit kidekorálom a szavazólapot, de amúgy csak egy helyre húzom be az X-et, akkor még érvényes lesz a szavazatom?
Pl. átfirkálom az MSZP meg a Fidesz logót, az LMP mellé odaírom, hogy zöldhulladék, a Jobbik mellé, hogy Simicska egy g*ci, vagy egyszerűen csak rajzolok valami szépet.
De amúgy behúzom az X-et az egyik párthoz.
A pártokat illetően pontosan tisztában vagyok mindennel, hogy melyik milyen irányt képvisel.
Csak pusztán még fiatal vagyok és ez lesz az első szavazásom. Így nem tudom pontosan, hogy mi az a határ, amin belül még érvényesnek számít egy szavazat és mikor nem.
Amúgy a Momentumra fogok szavazni, elsősorban ők képviselik a fiatalok érdekeit.
Köszönöm a válaszokat, aki a kérdésre válaszolt, annak ment a zöld, a többit se pontoztam le, mert felőlem végül is azt ír ide mindenki ,amit akar. Ahogy majd én is azt írok a szavazólapra, amit akarok. Szólásszabadság van. :-)
"A pártokat illetően pontosan tisztában vagyok mindennel, hogy melyik milyen irányt képvisel. "
Biztos vagy te ebben? Szerintem néhány párt önmaga irányvonalával sincs teljesen tisztában!
De az szinte mindről elmondható, hogy nem azt csinálják amiről beszélnek!
Érvényesen szavazni a jelölt neve melletti körbe tollal írt két, egymást metsző vonallal (+ vagy x jellel) lehet. A szavazat érvényességét - ha az egyéb feltételeknek megfelel - nem érinti, ha a szavazólapra bármilyen megjegyzést írtak. A ceruzával leadott szavazat azonban érvénytelen.
Ha tényleg a Momentumot választod, akkor viszont tényleg teljesen mindegy, akár be is satírozhatod az egész lapot. Ugyanannyira mész vele, mintha kidobnád a kukába, vagy a Fideszt jelölnéd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!