Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Valaki fel tudna engem világos...

Valaki fel tudna engem világosítani a magyar politikai rendszerről?

Figyelt kérdés

Most vannak ezek a megválasztások és én is akarokúgy szavazi mint 4 éve de akkor csak véletlenszerűen szavaztam

most meg felvilágosodva szeretnék, el akarom döntemi melyik pártra szavazok, meg milyen is a magyar politika

2018. márc. 25. 22:38
1 2
 11/11 kikova ***** válasza:
100%

A magyar politikai rendszer -a lényegét illetően- a (klasszikus polgári) politikai képviseleti rendszer. Megválaszthatod a politikai képviselődet, azután neked kuss, ő pedig úgy fog mindig dönteni, ahogy azt a "lelkiismerete diktálja". Ez a képviselői függetlenség aranyszabálya. A képviselő menet közben nem visszahívható, nem háborgatható, és mentelmi jog is megilleti.

Nagy kérdés lesz mindig, hogy képviselődnek milyen lelkiismerete volt. Ezt majd négy év (=a választási ciklus) után mérlegelheted ugyan -szavazhatsz másikra- , de őt felelősségre soha nem vonhatod.

Ehhez igazodj - és legyél bizalmatlan, ha jót akarsz....

2018. márc. 26. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!