Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Szerintetek az idei választáso...

Szerintetek az idei választásokon kik esélyesek, kik nyerhetnek?

Figyelt kérdés

Mielőtt bárki is válaszolna leszögezném, hogy a trágárkodást, feszültség szítást kerüljük el. Mindenkinek lehet véleménye, joga van a vélemény nyilvánításra. Még ha a másik válasza miatt van is benned kis felesleges gőz, amit itt, a másikat porig alázva eresztenéd ki, ne tedd. Úgy tudom a jelentés funkció megfelelően működik az oldalon :)

Őszintén szólva én nem szeretek politizálni, soha nem is politizáltam. Ez persze nem jelenti azt, hogy nincs meg a saját magam kis véleménye, csak épp nem beszéltem róla. Viszont most érdekel mások véleménye mivel úgy vettem észre, hogy nincs olyan hírportál, ami független volna és így akár egy egyszerű szavazatarány-felmérést is nehéz megtalálni a neten pont azért, mert a hírportálok nagyja nem független. Ki tudja mennyit ferdítenek. Egyszerűen ezekről lehetetlen bármi reális következtetést is levonni. Ha lehet a válaszon kívül értelmes indokokat is írjatok az adott párt mellett.

2018. febr. 28. 16:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A Fidesz előszeretettel csinálta azt, hogy az ellenzék összes javaslatát lesöpörte izomból az asztalról, vagy napirendi pontra se vette, csak azért, mert ellenzéki. Ezt teljesen nyíltan ki is mondták.

Aztán előfordult, hogy sajátjukként benyújtották. Ilyen volt pl. az összellenzék által benyújtott gyermekétkeztetési program, amit a "nagy keresztény" kdnp szavazott le, mert ellenzéki, és ehhez nem adja a nevét. Aztán benyújtotta a Fidesz-KDNP, és így egyhangúlag meg lett szavazva.

2018. márc. 2. 23:29
 12/14 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor van esélye az ellenzéknek győzelemre (kinek mi a győzelem, szerintem már a 2/3 elkerülése is az lenne), ha képesek megszólítani azokat, akik nem akarnak elmenni szavazni. Ami egyébként teljesen megérhető, de azzal is a kormánypártot támogatják. Úgyhogy még mindig az a legjobb, amit tehetünk, hogy összeszorított foggal kiválasztjuk a számunkra jónak ítéletet... vagy a legkevésbé rosszat.
2018. márc. 3. 14:00
 13/14 A kérdező kommentje:
Szerintem idén a szavazóbázis részvételi arányával nem lesz probléma. Idén sokak borultak ki a Fidesz függőben levő (és utólag kiderült) bajos támogatási ügyleteik miatt. Megint mások pedig az adórendszerben is találtak kivetni valót, azt hogy hogyan játszanak az arányokkal, persze a "kisemberek" kárára. Én csak remélni tudom, hogy idén akár a legnagyobb szavazói részvételi arányt is elérjük.
2018. márc. 4. 00:52
 14/14 anonim ***** válasza:

A Fidesz csak úgy győzhető le a jelenlegi igazságtalan választási rendszerben, hogy az ellenzéki pártok koordináltan indítanak jelölteket az egyéni választókerületekben, és listán is csak az 5%-ot tutira elérő pártokra szavaznak, hiszen a többi listára adott szavazat nem hoz ellenzéki mandátumot.

Így a Kétfarkút el lehet felejteni, de remélem azt is, hogy majd amikor eljön a választás ideje, ők maguk mondják azt, hogy jó móka volt a kampány, de a választás nem tréfadolog.

Ami az ellenzéki pártokat illeti, többnél valóban vannak különböző ideológiák pl. Jobbik, Párbeszéd, de még itt is nagyon sok dologban van teljes egyetértés, ami a programokat illeti, lásd oktatásügy, egészségügy, korrupcióellenesség. Már az is hatalmas előrelépés lenne, ha ezekben a dolgokban előrelépés történne, illetve a Fidesz ámokfutása megszűnne.

2018. márc. 6. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!