Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Fideszesek: tisztában vagytok...

Fideszesek: tisztában vagytok más pártok ötleteivel, programjaival?

Figyelt kérdés

A kérdés meglehetősen kulturált hangvételű, a válaszokat is hasonló ( értelmes ) stílusban kérném. Köszönöm.

Tehát volt szerencsém néhány fideszessel beszélgetni, meglehetősen jó hangvételű volt a beszélgetés és egész értelmesen elbeszélgettünk. Ellenben azt vettem észre hogy bár a 3-ból ketten a "nincs más alternatíva" miatt szavaz rájuk, egy pedig egyetért velük szinte mindenben, egyikük se volt tisztában más pártokkal. A baloldal számukra egyenlő volt a Gyurcsányista MSZP-vel. Ezekre én se szavaznék: se DK ( Gyurcsány ), se MSZP, hisz mindkettő bizonyított. De nem voltak tisztában az LMP, az MLP, a Momentum, de a Jobbik programjával se. Az LMP-hez hozzá sem szóltak, a Momentumot letudták azzal hogy "liberális Soros-párt", a Jobbikot pedig azzal hogy "Simicskával bizonyítottak". Illetve úgy kompletten a baloldalt letudták azzal hogy "Soros pénzeli", illetve hogy "migráns pártiak", holott csak egy-két párt van ( közülük a DK az egyik ) ami támogatja a német féle bevándorlást, illetve egy van ( azt hiszem a DK, de ebben nem vagyok biztos ) aki támogatná a kerítés lebontását.

Így a kérdést felteszem vadidegen fideszeseknek is: tisztában vagytok más pártok programjaival, javaslataival, ajánlataival? Tisztában vagytok más lehetőségekkel a fideszen kívül?

2017. nov. 17. 18:51
 1/8 anonim ***** válasza:
88%

Igen, tisztában.

A kulcsfontosságú témákat illetően a más pártok ötleteiből, programjaiból köszi, nem kérek.

A részletkérdésekkel meg nem lehet győzni.

2017. nov. 17. 20:13
 2/8 anonim ***** válasza:
84%

Igen tisztában vagyok csak egy gond van. a programok a következő képp néznek ki.

Megcsináljuk az egészségügyet, megcsináljuk az oktatást stb.

ezzel egy gond van, megmondani mi nem jó egy óvodás is képes de konkrét tervet hogy oldanák meg na az nincs sehol.

Második dolog ami szerintem a legviccesebb "fizessenek a gazdagok, több sávos adórendszer kell" és az alapjövedelem

Nos ha a szegényebb rétegbe tartoznék ez talán tetszene is csak egy a bökkenő, egy ilyen lépés megakadályozza azt is hogy az ember vállalkozása beinduljon azaz kitörjön a szegény rétegből (mivel manapság aki 300 ezer felett keres már dúsgazdagnak számít).

Jelenleg elég szabad a piac, akinek van esze hozzá eltud érni valamit ezt a többsávos adózás vagy a földesúradó stb visszahúzná.

És a migránskérdésbe pedig még bele sem kezdtem

2017. nov. 17. 21:23
 3/8 anonim ***** válasza:
91%

Tisztában vagyunk, ezért szavazunk rájuk.

A bal-libes média évekig harsogta, hogy nem lesz kényszerbetelepítés, kvóta van az sem kötelező, erre tessék. Sőt az EU sem fizet, azt is nekünk kell és ők még mindíg beengednék az összes migránst/teroristát.

Te tisztában vagy ezzel kérdező ? :O

2017. nov. 17. 22:08
 4/8 A kérdező kommentje:

3# tisztában vagyok vele, de vegyük külön a pártokat és a médiát. A 444 és hasonló portálok tényleg azt mondták hogy nincs, aztán kiderült hogy máshogy alakul. Ugyanakkor a pártok közül hányan mondták? MSZP, DK, PM... És a többiek? Az LMP, a Momentum, az MKKP, Jobbik, stb nem mondta hogy nincs kvóta. Sőt, van olyan párt ami már a legelején kimondta hogy van kvóta, de tárgyalni kell a feltételekről hogy ne tudják ránk erőszakolni. Ki lehet alkudni egy Magyarország számára is előnyös helyzetet ( ilyen lenne például ha az EU fizetné a teljes ellátásukat ). De a migráns kérdés meglehetősen összetett, globális probléma és nincs olyan hogy jó megoldás, így ez a téma az, amit jelen esetben nem szeretnék ennél jobban kibontani ( persze nyitott vagyok értelmes beszélgetésekre privátban, nyugodtan írhatsz ha szeretnél ).

2# ebben is egyetértünk, a "váltsuk le Orbánt", illetve a szokásos "majd mi megjavítjuk az egészségügyet, oktatást, leszámolunk a korrupcióval" sablon szövegek nem programok. Márpedig ezzel indul az MSZP, a DK, az LMP, a Munkáspárt és még ki tudja hányan. Ugyanakkor meglehetősen jó, összetett és jól kidolgozott programja van a Momentumnak és az LMP-nek, illetve néhány kisebb pártnak is. Ugyanakkor pont a fidesz az, ami 2010-ben sablon szöveggel nyerte meg a választást és már 2014-ben se adott ki programot ( illetve idén se nyilatkoztak eddig ).

2017. nov. 17. 22:38
 5/8 anonim ***** válasza:
Mert amúgy miért is kéne? Nekem bejött az egykulcsos adó, jobban élek, mint korbban, kevesebb a rezsim, több a jövedelmem, egyetértek a migrációs politikával, és még sorolhatnám. Szerinted hol kéne leszarnom, hogy mit fröcsög és károg az ellenzék? Egyszerűen nem érdekel.
2017. nov. 17. 22:58
 6/8 anonim ***** válasza:
Bérúnió szavazat megvonás meg alapjövedelem és ehez hasonló lózungok szerinted kit érdekelnek?
2017. nov. 18. 07:10
 7/8 A kérdező kommentje:

5# ez csak a jobbik programja, ezen kívül kismillió meg egy párt van.

És a fizessenek a gazdagok szöveg pedig az MSZP ötlete volt. Aki pedig az MSZP-re szavaz ezek után... Meg is érdemli a megszorításokat. De az ellenzék nem csak a jobbikból és az MSZP-ből áll, a baloldal sem csak az MSZP, illetve a Dk

2017. nov. 18. 08:59
 8/8 anonim ***** válasza:
Kérdező, láthatóan más pártok felé szeretnéd irányítani a figyelmet. Nem fog menni. Ma nem azokat a napokat éljük, amikor az emberek ki szeretnék élni a kísérletezőkedvüket, ki szeretnék próbálni, hogy az eddig semmit nem bizonyított mikro pártok hogyan teljesítenének. Most a biztonság, a stabilitás, a lassú, de biztos előrelépés érzése a legfőbb, és a Fidesz azt az érzetet kelti, hogy ő tudja nyújtani. Nincs szükség egy Momentum kormányzásra. Nekem legalábbis nincs, és remélem, a meghatározó többségnek sincs.
2017. nov. 18. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!