Ha most lenne választás, kire szavaznátok?
Vagy kire nem szavaznátok
? én orbánra tuti nem
inkább az LMP vagy a jobbik
Én határozottan az LMP-re. Róluk legalább tudom, mi az értékrendjük, amit nem cserélnek le hetente az aktuális érdekeik szerint, nem húzódnak középre, tolódnak jobbra, balra, nem lesznek egyik héten liberálisok, a másokin konzervatívok.
Ráadásul nem korruptak, nem járatták le magukat eddig kormányon, nem állnak össze sem a politikailag bukott baloldallal, sem az erkölcsileg bukott jobboldallal, kiállnak a nyilvánossághoz és a transzparenciához fűződő jogokért, kiemelt ügynek tekintik az oktatást és az egészségügyet, és normális emberek. Ráadásul a nőket is tisztelik, vannak erős női politikusaik, nem kirakatbabák, mint a többi pártban.
Egyértelműen LMP!
Ja, és hogy kire nem? Fidesz és DK. Egyértelműen kizárt, hogy a két leszerepelt elmeroggyant, Orbán vagy Gyurcsány személyi kultuszát éltető szekta bármelyikére is ikszeljek!
Ha a DK benne van, a baloldali összefogásra sem szavazok, az tuti, mert Gyurcsány olyan, hogy ha kidobják az ajtón, visszamászik az ablakon. Hiába nem ő a miniszterelnökjelölt, két év múlva azt látod, hogy hoppá, valahogy mégis miniszterelnök lett. Elsőre is így került hatalomba: Medgyessyt választották meg, de ciklus közepén Gyurcsi valahogy becsüccsent a helyére!
Ugyanolyan hatalommániás, önimádó őrült, mint Orbán, és mindent megtenne, hogy mégegyszer kormányfő lehessen!
Egyelőre a Jobbikra sem szavaznék, mert még túl friss a szélsőjobboldali múltjuk emléke bennem, de az az igazság, hogy kezdenek pozitív irányba mozdulni. Lassan normálisabb jobbközép-erő lesz, mint a szélsőségesedő Fidesz. De még azért várnék négy évet, mielőtt rájuk szavaznék, nehogy hirtelen visszaváltsanak a magyar gárdás - betyársereges - Novák Elődös - kuruc.infós rasszista-antiszemita-sovén arculatukra, ha hatalomhoz jutnak...
Szóval egyelőre nekem az LMP a favorit, vagy esetleg szóba jöhetne még egy Botka vezette, de szigorúan Gyurcsány, Bajnai, Medgyessy, Lendvai Ildikó és Kovács László NÉLKÜLI baloldali összefogás, többnyire új arcokkal. De ez is csak ha nagyon esélyesnek mutatkozik. Leginkább LMP.
DK: Ha Gyurcsány felmutatja azokat a papírokat, amiket hónapok óta ígér.
Ha nem, akkor LMP.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!