Neked szavazásnál a gazdaság vagy társadalom fontosabb?
(Lent kifejtem)
Figyelt kérdés
Pl. én ízig-vérig jobboldali vagyok, és nekem a gazdaság fontosabb.
Tehát én szívesebben szavaznék egy kapitalista liberális pártra, mint egy szociáldemokrata de társadalmolag konzervatív pártra.
2017. jún. 28. 16:30
1/10 anonim válasza:
A kifejtés elmaradt. Aki azt képzeli, hogy létezik gazdaság és társadalom külön, nem sok fogalma van a politikáról. A gazdaságot a társadalom csinálja, és a gazdaság állapota hat a társadalom mentalitására.
Emiatt azt a pártot, amely e két dolgot bármi módon megpróbálja kettéválasztani, azonnal törlöm a listáról. Nem azért, mert ellenszenves, hanem azért, mert tehetségtelen és olyanba üti az orrát, amiről gőze sincs (a politikába).
2017. jún. 28. 16:42
2/10 anonim válasza:
Nekem szavazásnál az lesz a fontos, hogy melyiket érdekli inkább a kisemberek élete, mert unom , hogy munkás embereknek az fizetéskor a kérdésük, hogy : most csekk, vagy kaja legyen fizetve? ilyenkor mindig összeszorul a gyomrom, dolgozó emberek ilyenen gondolkodnak... ja és protekcionista vagyok..
2017. jún. 28. 16:47
3/10 anonim válasza:
Az első válaszadó badarságot írt ugyanis a kérdező nem azt mondta, hogy csak társadalommal vagy csak gazdasággal foglalkozik egy párt hanem melyik a fontosabb ha szavazol.
Egyértelmű, hogy szavazásnál mindig a gazdaság (a pénz) játszik nagyobb szerepet. Hiába a biztonság ha nincs pénze egy embernek így azért szavaznak inkább arra melyikkel szerintük jobban járhatnak.
2017. jún. 28. 16:48
4/10 anonim válasza:
Nekem fontosabb az egykulcsos adó a "nagyonmagyarvagyok"-nál.
2017. jún. 28. 17:22
5/10 anonim válasza:
Én is a gazdaságot választom az ideológiák felett. Ha az ország gazdasága elérne egy olyan szintet amiben a legalulfizetettebb becsületesen dolgozó réteg is egy szerény ámde normális élhetést adó fizetést vihet haza, onnantól viszont szerintem az ideológia jobban érdekelne.
2017. jún. 28. 17:32
6/10 anonim válasza:
Én magamat választom. Úgy értem megnézem mikor, kinek a kormányzása alatt hogyan éltem. Ez az egy szempontom van. Politikai maszlag, meg az ígéret hegyek hidegen hagynak.
2017. jún. 28. 17:44
7/10 Alain Delon válasza:
Ezt jól összekeverted, apám!
2017. jún. 28. 17:50
8/10 anonim válasza:
Számomra a társadalmi kérdések fontosabbak.
Az ország gazdaságát sokkal hamarabb és könnyebben helyre lehet hozni, mint a társadalmát. Tökéletes példa erre Magyarország, ahol 2017-ben, azaz 27 évvel a rendszerváltás után még mindig a Kádár-rendszer szelleme kísért.
2017. jún. 30. 22:36
9/10 anonim válasza:
én nekem az számít hogy milyen az életminőség (ezt veheted úgy hogy a társadalom) jó volna ha a munkás emberek nem éhbérért dolgoznának viszont nekem az meg nem tetszik ha egy párt ezt úgy szeretné elérni hogy engem tönkretesz / elüldöz azzal hogy megadóztatna csak mert többet keresek az átlagnál
2017. jún. 30. 23:44
10/10 anonim válasza:
#3-hoz. Nem egyértelmű barátom, de azt elhiszem, hogy számodra az. Azt sem akarom elmagyarázni, miért van, hogy emberek sorra szavaznak úgynevezett, gazdaságot előnyben részesítő pártokra, és mindig pofára esnek. Sose jön be úgy, ahogy gondolták. Nem mondom el miért, mert úgy sem hiszed el.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!