Az MSZP miért kampányol 13. havi nyugdíjjal?
A jelenlegi nyugdíjrendszer sz.r és fenntarthatatlan. Valószínűleg én 18-19 évesen egy olyan pártra fogok szavazni, ami azzal kampányol, hogy 13. havi nyugdíjat ad a mostani nyugdíjas generációnak, miközben nekem ( de már a közvetlen felettem lévőknek is ) az se biztos hogy lesz nyugdíjam. Sőt, kimondottan mindenki arra figyelmeztet, hogy vagy tegyek félre pénzt vagy nyissak magánnyugdíjpénztárat.
Na mármost számolgattam egy kicsit. Ha 65 évesen megyek nyugdíjba és csak az átlag életkort élem meg, ami 75 év, akkor 10 évig kell kipótolni a nyugdíjam. Ha 100 ezer forint nyugdíjat kapok, kell mellé még 100 ezer forint havonta, hogy ne legyen gondom. Ez 10 év ( 120 hónap ) alatt 12 milliót jelent. 40 év alatt 12 milliót összespórolni elég húzós, minden hónapban 40 éven át 30 ezer forintot jelent. Meg mellette éljek, legyen gyerekem, neveljem fel, vegyek lakást, autót, tartsam el magam, menjek nyaralni és egyebek, mert az élet nem abból áll hogy 12 órát dolgozok 40 éven át. Lehet az én meglátásommal van baj, de nekem az élet a német példa, akik minden évben nyaralni járnak, jól keresnek, jól élnek, a jóléti társadalom eléggé tetszik.
Tehát ha visszatérünk a nyugdíjra és az MSZP-re, hogy akar az MSZP választást nyerni ilyen ígéretekkel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!