Ki lehet a baloldal miniszterelnök jelöltje?
"Szerintem gyurcsány nem akar indulni, belátta hogy nagyon nagy az elutasítottsága, elég lenne neki ha háttérbe ott lenne"
Hogyne akarna. Ahhoz képest, hogy többször is teljesen visszavonult a politikától, mégiscsak valahogy már megint pártelnök, tényleg nem gyanús? Egy kicsit sem? :D
A kérdéseddel van egy alapvető baj. Van baloldal? Ezt miből látni? Ja, azt tudom, hogy sokan mondják ezt magukról, de mondani bármit lehet.
Azt kell észrevenni, hogy a Fidesz nem önmaga nagyszerűségétől, kiváló cselekményeitől és (bármennyi pénzt elnyelő) kampányaitól áll "első" helyen. Hanem azért, mert nincs alternatíva. Ami van, az csak magát nevezi annak, de érdemit felmutatni nem tud.
Engem például érdekelne, mit és hogyan szeretne tenni, aki "jelöltségre" vágyik. Mi az, amit képes megvalósítani. Mitől képes, hogyan csinálja? Én is tudom mondani, hogy "jobb egészségügyeeet!!!!". Meg "Csökkentsük a korrupciót!!!". Értem. Hogyan, mit tegyünk?
Azt nem mondom, hogy ne szavazz, sőt! Az már a vég! Csak azt mondom, ilyent keress. Aki hitelesen megmondja, mit tesz, mit tegyél te, és ezt el is lehet hinni neki. Azt most nem mondom el, miképpen lehet valaki hiteles. Valamit az a politikus is találjon azért ki.
igazad van, én is néha úgy látom hogy csak szavakban ellenzék a baloldal. semmit nem mondanak azon kívül hogy orbánt le kell váltani. szerintem ha lenne egy világos programjuk, miniszterelnök jelöltjük, valódi alternatívát nyújtanának, járnák az országot, akkor simán legyőzhetnék a fideszt...csak ehhez dolgozni is kellene...de most nagyon mondja az mszp hogy még márciusig programot hirdetnek jelöltekkel, meg az ellenzéki tárgyalások az összefogásról is hamarabb elindultak mint 4 éve, szóval majd látjuk mi lesz, félek hogy semmi...
Botka sem....
Nem a programkészítés itt a gond kérdező. Gondold végig, mi történne, ha valaki (érdektelen, ki) készítene egy valóban jó programot, és kihirdetné, mi lenne a reakció.
Mindenekelőtt egy valódi program soha nem rúg labdába vehemensen szajkózott hazug populista szöveg mellett. Mert itt a társadalom döntő többsége nemcsak nem hinne neki, de meg se értené. Nem is akarná megérteni, nem is tudná. Ahol a Fidesz-KDNP áldásos tevékenysége nyomán régi baráti társaságok, családok tagjai gyűlölik meg egymást pusztán azért, mert mást gondolnak, ott előbb a tömegek mentalitását kell rendbe tenni. Hogy képesek legyenek megérteni, jólét csak értékből lesz, érték csak munkából és a sok csalás (a kis apró hétköznapiak is!) elhagyásából. És a kártevést nem dicsőíteni, hanem büntetni akarják. A hétköznapi bűnök megszüntetése nem a rendőrök dolga, azt a társadalom tudja csak megtenni. Ki ki, ahol megtapasztalja éppen.
Ezért nem számít, baloldal, vagy mi, ezért nem lesz itt változás. Majd akkor, ha valami külső kataklizma ismét lehetőséget nem teremt, és éppen akkor akad valaki, aki ezt felismeri (ha felismeri, ért is hozzá).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!