Milyen látszat intézkedéseket hoznak a kormányok választások előtt?
Választások előtt minden kormány elkezd jó pofizni, hogy ő az emberekért van, ők jók, válasszák vissza őket. Ekkor látszat intézkedéseket hoznak. Amiket eddig összegyűjtöttem:
-minimálbér emelés ( 2013 végén, '14 elején hirtelen 10-en valahány %-al nőtt a minimálbér, majd most ismét bejelentette a kormány, hogy 2018-ig 15%-al akarják növelni )
-adó csökkentés ( ismét '14-es példával: a kormány 2010-13 közti időszakban több új adót vezetett be, mint az előző kormány 4 év alatt - nem vagyok MSZP-s, az sem volt jó, de ez csak tény megállapítás - majd '14 elején hirtelen több adót megszüntetett - melyek java részét ő maga vezette be - )
-rezsi csökkentés ( ugyanaz, mint az adó csökkentés )
-korrupt személyek elfogása ( minél látványosabb módon, főként az ellenzékiek közül, ez minden kormány csodafegyvere )
Milyen látszat intézkedések vannak még?
A Fidesz a múltkor valami bulit szervezett egy kis faluban és ingyen tűzifát osztogatott.
2010-ben az MSZP bográcsozást tartott a Miskolci panelházak között.
Metró?
Volt valami a 4-es metróval is, nem?
"Ekkor látszat intézkedéseket hoznak. Amiket eddig összegyűjtöttem:
-minimálbér emelés ( 2013 végén, '14 elején hirtelen 10-en valahány %-al nőtt a minimálbér"
A bruttó minimálbér 2013-ban 98 ezer forint volt, 2014-ben 101 500 forint. Ez 3,6%-os emelés volt.
"-adó csökkentés ( ismét '14-es példával: a kormány 2010-13 közti időszakban több új adót vezetett be, mint az előző kormány 4 év alatt - nem vagyok MSZP-s, az sem volt jó, de ez csak tény megállapítás - majd '14 elején hirtelen több adót megszüntetett - melyek java részét ő maga vezette be - )"
Melyek voltak azok, amiket bevezetett 2010-2013 között majd 2014-ben eltörölt a választások miatt? Szerintem ilyen nem volt, sőt a önkormányzati választások után rögtön bedobták a 150 forint / GB-os internetadót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!