Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mit szóltok? Szerintetek? Ez...

Mit szóltok? Szerintetek? Ez a rendőrség, így védik a jogainkat?

Figyelt kérdés

előzmény akit csaj a mostani eset érdekel, az görgessen lefele:

Kb fél éve volt összetűzésünk egy idősebb emberkével a házban. Nagyon rég írtam is ki erre kérdést, az volt a baja, hogy fúrtunk hétvégén. (nem volt bejárati ajtónk, egy bizt. ajtót szereltünk be kb 3 napon keresztül.)

kiverte a balhét ordibált, hogy mit képzelünk, hogy a 2 unokája alszik(10 órakor reggel).

apám próbált vele egyességre jutni, hogy mondja meg, hogy mikor kelnek fel és akkor addig várunk, de nem érdekelte. nem érdekelte, hogy nincs ajtónk felszerelve.

Fenyegetőzött, gúnyolódott, kijött egy szomszéd csaj aki csitítgatta, hogy ezt nem bírja, hogy ordibál, stb.. végül fenyegetőzve ment el, hogy "tudja melyik a mi ajtónk", stb..

1x apám találkozott még vele, akkor is fenyegetőzött.

rá pár hónapra kaptunk levelet gépelve, hogy szépen kérnek minket arra, hogy ne hangoskodjunk ne fúrjunk a házirenden kívül, stb, hogy a lakóközösség ezt nem tolerálja, stb-stb. a vicc, hogy az incidens óta semmit nem fúrtunk, vagy hangoskodtunk. láthatóan csak mi kaptunk ilyen levelet.

rá pár hétre a postaládánkat pakolta tele szórólapokkal minden nap, illetve legutoljára szét is verte a zárat.

akkor pattant el bennünk is az ideg. Apám legszívesebben ment volna szarrá verni, ami jó lett volna, de nem éri meg, mert minket visz el a rendőrség.

Végül írtam egy körlevelet amiben felhívom a lakók figyelmét arra, hogy elszaporodtak a rongálások a házban, postaládákat rongálnak széttörnek, leveleket tudnak így eltulajdonítani, kárt okoznak, ami szabálysértés de rosszabb esetben bűncselekmény is lehet , stb és figyeljenek oda mindannyian jobban. ez volt a legjobb megoldás szerintem, a leghumánusabb.

egy jó időre elhallgatott. amikor apám találkozott vele, akkor már messziről integetett neki mosolyogva meg köszönt, stb. Azt hittük vége.

Pár napja viszont kaptunk egy elég trágár hangvételű levelet amiben megfenyegettek,idézem: "mivel az előző normális hangvételű levelünk nem hatott... idefigyelj te f.sszopó g.ci.." egyértelműen ő írta, hogy ha nem fejezzük be a zajongást, a reggel 6kori motoszkálásokat, hangoskodást, stb, akkor ránk zárja az ajtót (nem tudom hogy mire gondol, hülye kicsit), de ha mégis kiszabadulunk, akkor megvár és viperával b.ssza szét a fejünket, illetve nem többes számban írta, apámnak címezte. Beleírta, hogy a copfos fejét verné szét. Ami egyértelművé teszi, hogy látásból ismeri.

viszont aki tudja is, hogy hol lakunk és nem a folyosónkont van a lakásunk, abból kevés van és egyik se lenne ilyen, csak ő.

A szomszédok is ismerik és mind elmebeteg agresszív állatnak tartja. taxis volt. és egy érdekesség. kiderült, hogy nincs gyereke. tehát az unokás sztori kamu volt.

----előzmény vége-------------------

eljutottunk odáig sokak tanácsára, hogy fel kellene jelenteni. a gondnokkal beszélt apám aki elmesélte, hogy ez az ember elmebeteg, tutira ő volt az. Korábban a UPC fúrt délután 3 órakor, és mivel ő aludni akart, kiment és kirántotta a falból a fúrógép zsinórját amivel az egész kapcsolószekrényt szétcseszte, mert leszakadt minden, zárlat keletkezett stb. fogta magát és elment aludni.

A feljelentéshez ott a levél, igaz géppel nyomtatott sajnos és nincs aláírva (tehát fosik felvállalni, hogy ő az). Vannak tanút a legelső esetre.

apám elment rendőr ismerőshöz, hogy tanácsot kérjen. Kiakadtam, hogy mit reagált.

Elolvasta a levelet és mondta, hogy ez hülyeség. nincs értelme, mert nem fognak mozdulni semmit.

Tudjátok mit tanácsolt?

Azt, hogy dobjunk be hozzá egy levelet azzal a szövegel pl, hogy "Anyád!". És ha erre válaszol, akkor tudni fogjuk, hogy tényleg ő az.

akkor feljelenthetjük, igaz akkor se mozdulnak semmit, de marad nyoma.

még az megoldás szerinte, hogy ha valami kért okoz ezzel után, akkor van értelme feljelenteni. pl a postaládát szétveri (megint). de mint tudjuk 20.000 Ft alatt amúgy csak szabálysértés, tehát a rendőrség akkor se mozdulna.

gondolom meg kell várni míg valóban viperával támad ránk és vér folyik, hogy érdekeljen bárkit is.

Persze ha mi felmegyünk hozzá és jól bemosunk neki 1-2-t, akkor már mozdulna a rendőrség és minket meszelne el. főleg, hogy ez a f.sz nyugdíjas, ki tudja milyen időskori szarai vannak amik előjönnek, hogy pofán verjük.

így védi a magyar rendőrség a tisztességes ember jogait. ez normális? ez korrekt?

2010. ápr. 28. 11:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Hívd meg egy sörre és emberi módon próbáld megmagyarázni neki mi a problémád. Egy próbát megér. Szerintem.
2010. ápr. 28. 12:56
 12/18 anonim ***** válasza:
Valami havert kérjetek meg hogy mosson be neki egyet mondjuk bukósisakban és kész. Nem fog tudni micsinálni a vén barom.
2010. ápr. 28. 13:17
 13/18 anonim ***** válasza:
ez az utolsó jó ötlet szerintem.
2010. ápr. 28. 13:29
 14/18 anonim ***** válasza:

Most olvastam el a problémádat, és őszintén együtt érzek veled!

Sajnos nincs időm, esetleg este, de van egy tuti javaslatom! Ha küldesz egy privit, akkor megírom! Ne félj, nem adlak ki, én Ukrajnában lakom!

2010. ápr. 28. 14:31
 15/18 anonim ***** válasza:

"Valami havert kérjetek meg hogy mosson be neki egyet mondjuk bukósisakban és kész. Nem fog tudni micsinálni a vén barom."

És azt tudni fogja miért verték? Meg mondják neki?

2010. ápr. 28. 14:34
 16/18 anonim ***** válasza:
talán nem a legjobb példa, de ha egy kutyust akarsz a rosszról leszoktatni, rögtön azután kell büntetni, h elkövette a hibát, így tudni fogja, miért kapta. szóval ha a bácsi újra akcióba lendül, utána nem sokkal jöhetne a bukósisakos haver. ha meg nem esik le neki, hogy miért kapta, akkor a következőnél még egyszer, és előbb-utóbb csak megtanulja.
2010. ápr. 28. 14:54
 17/18 anonim ***** válasza:
felhívod a telefontanút (utcáról), hogy az utóbbi időben nagy a jövés-menés ebben a lakásban, hetente egyszer-kétszer jön valaki egy nagyobb csomaggal, majd következő nap jönnek öten-hatan és kisebb csomagokkal távoznak...
2010. ápr. 28. 15:49
 18/18 anonim ***** válasza:
Bukósisakos gyáva vadbarom...
2010. ápr. 28. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!