Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Hogyan lehetne szakértői...

Hogyan lehetne szakértői kormányt létrehozni?

Figyelt kérdés
Azaz ne a pártok diktáljanak, hanem mindenhol hozzá értők legyenek ( a köztársasági elnököt a nép választja, a gazdasági ügyekkel hozzáértő közgazdász foglalkozik, az oktatásügyi miniszter volt tanár, stb. ).
2016. szept. 12. 17:19
 1/8 anonim ***** válasza:
79%

Kezdetnek el kéne takarítani a jelenlegi söpredékeket az ország életéről, mivel ezeknek nem érdeke a jólét és a szakértői kormány. Őket csak az érdekli, hogy a saját zsebüket tömögethessék egy egész ország kárára, a nép meg boldoguljon ahogy akar,vagy dögöljön meg, kit érdekel.

Én a római módszert támogatnám (a rossz uralkodót megölték, és jobbat választottak helyette). Akkor csakugyan rend lenne 2 hét alatt...!!!!

2016. szept. 12. 17:38
 2/8 anonim ***** válasza:
89%

Nincs értelme a szakértői kormányoknak. A politikusok menedzsrek, különböző tényezőket figyelembe véve kell döntést hozniuk. Nyilván előny, ha értenek is az adott területhez, de a szakmaiság elsősorban az alatta dolgozókon múlik.

Amúgy szerintem mindegyik pénzügyminiszter eddig közgazdász volt, pl.

2016. szept. 12. 18:12
 3/8 anonim ***** válasza:
44%
Egyetértek az előttem szólóval. Ezek az emberek legtöbbjük rendelkeznek tapasztalattal az adott területen. Például a jelenlegi kormányból: Pintér Sándor belügyminiszter, régebben rendőrként dolgozott és volt országos főkapitány is; Trócsányi László igazságügyi miniszternek jogi végzettsége van és ügyvéd; Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Corvinuson végzett; Szijjártó Péter külügyminiszter a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem nemzetközi kapcsolatok és sportmenedzsment végzett. Tessék kormányunk nagy része szakértő.
2016. szept. 12. 18:33
 4/8 anonim ***** válasza:
87%

A korrupcióval, mutyizással van a baj.

Vannak jó ötletek, de mindig a csókosok javára döntenek.

2016. szept. 12. 19:47
 5/8 A kérdező kommentje:
3# igazad van, bár az a kijelentés, hogy "szakértői kormányunk van" erős túlzás.
2016. szept. 12. 19:50
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Aztán amikor jön a szakértői kormány és azt mondja, akkor fizesd be a lakásod értékének 1%-át évente ingatlanadóként, cserébe eltörlik a szektorális különadókat és a minimálbért, mert rontják a versenyképességét, akkor már nem is lesz olyan jó buli.
2016. szept. 12. 20:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Én csak azt mondtam, hogy nagy részük az. Amúgy szerintem nem túlzás, hiszen megfelel az általad leírt definícióknak, elvonatkoztatva a politikai döntéseiktől.
2016. szept. 12. 20:43
 8/8 anonim ***** válasza:

A pártokon keresztül az újpolgár - a burzsoázia - diktál - és a szakértői kormányokon keresztül is. Csak valamivel durvább módszerekkel.

A Népköztársaságnak vége.

Ha nem vetted volna észre: Szakértő === népnyúzó. Az első szakértő a DOKTOR Németh Miklós volt. A Harvard Egyetemen végzett. Minden városban bezáratott legalább egy gyárat: gyakorlatilag felszámolta a szocializmus maradványait. Amit nem pusztított addigra el a peresztrojka.

2016. szept. 13. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!