Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi a véleményetek? Mit gondolt...

Mi a véleményetek? Mit gondoltok arról, hogy a kormány emeli az ÜZEMANYAG adóját?

Figyelt kérdés
Ti mit gondoltok arról, hogy a kormány emeli az üzemanyagok adóját ha 50 dollár alá esik a hordonkénti olaj ára a világpiacon?
2016. aug. 30. 22:49
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Még így is jó, hogy kisebb a költségvetési hiány.(2%). Míg az MSZP kormányzása idején ez volt még siralmas 9% is.Azzal,hogy utakra költi a befojt összeget azzal is csökkenti az államháztartás terheit. Végtére is ebből a szempontból helyes az adó törvény,mivel nem ró nagy terhet az állampolgárokra és utakat javít amik magyarországon néhány helyen siralmas.
2016. aug. 30. 23:21
 12/22 A kérdező kommentje:
10-es a kormány nem tudja mennyi van a tárcádban. Lehetne akkor is emelni az adót ha 400 ft egy liter benzin.Most az jobb lenne? Nem csak a benzin ára a magas, hanem kapsz még egy jó nagy adót is a nyakadba.Szerintem tisztességes amit csinál elvégre utakra költi.Akinek nemtetszik az mennyen ki ukrajnába vagy szerbiába és vegyen külföldi üzemanyagot és támogassa a küföldi államot.
2016. aug. 30. 23:26
 13/22 anonim ***** válasza:
90%

Mondanám hogy meglepődtem, de nem.

Mondanám, hogy mostantól nem fizetem ki, de sajnos a kocsim ugyanúgy benzinnel megy, mint amikor még 270 forint volt a benzin és ugyanúgy, mint amikor 410 ( na jó, hazudok, amikor 270 volt a benzin, akkor dízel autóm volt és 240-250 körül volt a dízel literenkénti ára ).

Sőt, most elárulok egy titkot, amin lehet meglepődsz, aztán annyit fogsz mondani, hogy "sejtettem": ha ingyen vagy 1 forintért adnák a világpiacon az olajat, te akkor is 260 forintért vennéd literét. Merthogy az adók.

2016. aug. 30. 23:27
 14/22 anonim ***** válasza:

Nem lep meg. Aztán majd ha 1000 forintnál jár a benzin lityije, és a lőtéri kutya nem fogja megvenni. Ezzel csak a csempészek pénztárcáját hizlalják (jól is van ez így!)

Szerencsére engem nem érint, nincs autóm, úgyhogy tőlem akár ötmilliárd forint is lehet gallonja, magukkal tolnak ki.

2016. aug. 30. 23:34
 15/22 A kérdező kommentje:
Összeomlana a gazdaság ha egy hordó olaj kb 280 ft-ot érne.De annyi igaz hogy a benzinkútak szabják meg az üzemanyag árát.Ez abból következik ,hogy haszon szükséges a fennmaradáshoz mármint a nyereslges fennmaradáshoz.És még egy ok ,hogy az üzemanyagot el tudják adni ilyen áron,mégpedig a kereslet! A kamionnak úgyis szükséges az árút elvinni a boltba vagy ,hogy a munkás reggel el birjon menni a munkahelyére.
2016. aug. 30. 23:35
 16/22 anonim ***** válasza:
Mit kéne gondolni? Félnek a bevételkieséstől, és ennyi. Nincs olyan ember, aki ennek örülne, de nem tudunk semmit tenni. Benzinkutak sem örülnek, mert ugyanannyit keresnek továbbra is, de romlik az üzletük. Mondjuk maga a benzinkút sem csak a kis árrésből él, hanem a betérő vendégekből.
2016. aug. 31. 01:16
 17/22 anonim ***** válasza:

Szerintem felesleges felnyomni minden általános árucikk különadóját, ahogy a 20-22 helyett 27%-os ÁFA is csak arra jó, hogy az emberek elégedetlenek legyenek, és a vásárlóerőt visszahúzza.

Csak hát a kormányok gyávák, és ragaszkodnak ehhez a konzervatív adópolitikához. Félnek, hogy nem jönne be következő választásig a siker.

Igazából én nem hiszem, hogy csődbe menne az állam, ha az adóztatás helyett a költekezés serkentésére mennének rá, bár tényleg nem a legkockázatmentesebb kérdés.

2016. aug. 31. 01:22
 18/22 anonim ***** válasza:

Nagyon helyes!

Jó sok adó kell, hogy Magyarország még erősebb állam legyen!

2016. aug. 31. 05:17
 19/22 anonim ***** válasza:
Nem emelni, hanem csökkenteni kéne az árát mindennek. Szeretik a zsebük lehetséges. : /
2016. szept. 11. 00:35
 20/22 anonim ***** válasza:
*amúgy én nem értek hozzá
2016. szept. 11. 00:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!