Mi a véleményetek? Mit gondoltok arról, hogy a kormány emeli az ÜZEMANYAG adóját?

Mondanám hogy meglepődtem, de nem.
Mondanám, hogy mostantól nem fizetem ki, de sajnos a kocsim ugyanúgy benzinnel megy, mint amikor még 270 forint volt a benzin és ugyanúgy, mint amikor 410 ( na jó, hazudok, amikor 270 volt a benzin, akkor dízel autóm volt és 240-250 körül volt a dízel literenkénti ára ).
Sőt, most elárulok egy titkot, amin lehet meglepődsz, aztán annyit fogsz mondani, hogy "sejtettem": ha ingyen vagy 1 forintért adnák a világpiacon az olajat, te akkor is 260 forintért vennéd literét. Merthogy az adók.

Nem lep meg. Aztán majd ha 1000 forintnál jár a benzin lityije, és a lőtéri kutya nem fogja megvenni. Ezzel csak a csempészek pénztárcáját hizlalják (jól is van ez így!)
Szerencsére engem nem érint, nincs autóm, úgyhogy tőlem akár ötmilliárd forint is lehet gallonja, magukkal tolnak ki.

Szerintem felesleges felnyomni minden általános árucikk különadóját, ahogy a 20-22 helyett 27%-os ÁFA is csak arra jó, hogy az emberek elégedetlenek legyenek, és a vásárlóerőt visszahúzza.
Csak hát a kormányok gyávák, és ragaszkodnak ehhez a konzervatív adópolitikához. Félnek, hogy nem jönne be következő választásig a siker.
Igazából én nem hiszem, hogy csődbe menne az állam, ha az adóztatás helyett a költekezés serkentésére mennének rá, bár tényleg nem a legkockázatmentesebb kérdés.

Nagyon helyes!
Jó sok adó kell, hogy Magyarország még erősebb állam legyen!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!