Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Vajon lesz-e az a várva várt...

Vajon lesz-e az a várva várt "nagy" általános fizetésemelés?

Figyelt kérdés
Közeleg már az idő, amikor választás lesz. Valóban nagyon sokat tett a kormány az országért, úgy érzem sokkal többet mint amennyit a korábbi pártok. De kisemberként igenis azért szavaztam rájuk mert bíztam benne, hogy jobb lesz, könnyebb lesz. Sajnos az én helyzetemben csak azzal lenne jobb, ha a garantált kézhez kapott pénz elérné a 100 ezret, nem pedig hetvenvalahány ezerből kellene kijönnöm minden hónapban. Tehát ha 8 év után sem lesz jobb nekem, akkor miért szavaznék rájuk újra, annak ellenére, hogy egyébként szimpatikus amit csinálnak? Van-e szerintetek remény rá, hogy végre meglépjék, hogy hazavihesse mindenki akárhol is dolgozik legalább a 100 ezret pótlékok meg minden nélkül, tisztán? Mert így sajnos tényleg kiürül az ország, ugyanis a legfontosabbhoz nem nyúltak még hozzá. És ez a bérek. Hiába emelik a tűzoltók bérét meg a rendőrökét, engem konkrétan ez nem érint mert én egy sima kis minimálbéren foglalkoztatott, de becsületes és hasznos munkát végző valaki vagyok. Szörnyű érzés látni, ahogy mindenki megy a jobb megélhetésért el körülöttem. A legszörnyűbb pedig, hogy én magam is aki soha el nem tudtam volna képzelni ezt, ezen rágódom. Szerintetek lesz, meglépik ezt a muszáj lépést és felviszik 100 ezerre a hazavitt összeget, hogy csillapítsák az elmeneteli kényszert vagy jobb, ha teszem félre a pénzt és én is indulok? Nekem ez a hazám, szeretek itt élni. De gyakorlatilag elfogyott körülöttem a levegő, sajnos én és nagyon sok hozzám hasonló fiatal, nem él jobban mint 4 vagy lassan 8 éve. Tehát nekünk a kormányváltás csak arra volt jó, hogy leváltsa azt a félhülyét de életszínvonal tekintetében mi kívül maradunk a körön hisz nem vagyunk se nagycsaládosok se EÜ vagy rendészeti dolgozók és messze vannak tőlünk azok a gyárak amiket annyira sztárolnak.

#FIDESZ #Orbán Viktor #fizetésemelés #elvándorlás #Varga Mihály #vegetáció #100 ezer kézhez #menni muszáj #nincs már választás #a pénzt a gazdaságba úgyis visszaforgatnánk
2016. aug. 13. 07:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
60%
#10:Csakhogy ezt a kormány nem oldhatja meg."Központi" fizetésemelés,legfeljebb a szocializmusban létezett. Magáncégeket,vállalkozásokat,a kormány nem kötelezhet (pláne nagyarányú) béremelésre.A kapitalizmus,a piacgazdaság,nem így működik.A kormány legfeljebb a minimálbért emelheti,de azzal is vigyáznia kell,mert pont a magyar cégeket,vállalkozásokat teheti vele tönkre.A multik,legfeljebb odébbállnak,ha sokallják.
2016. aug. 13. 15:04
 12/18 anonim ***** válasza:
60%
Tehát nem a versenyszférában dolgozol. Ebben az esetben jelezd egyszerűen a képviselőd felé, hogy szeretnél magasabb fizetést, majd a választások során szavazz arra, aki ezt meg is adja. Ilyenkor ki vagy szolgáltatva az államnak.
2016. aug. 13. 17:03
 13/18 A kérdező kommentje:
A privatizációban kiherélt vidék jelentős része az államtól függ, nem a versenyszférától. Egy kezemen meg tudom számolni hány olyan város van Magyarországon ahol a lakosság túlnyomó része nem az államtól függ vagy így vagy úgy családon keresztül.
2016. aug. 13. 19:13
 14/18 A kérdező kommentje:
A vidéki választók pedig egyszerűen működnek: Ha jobban élnek mint az előző ciklus alatt akkor rá szavaznak akire kell. Ha nem fejlődtek akkor meg nem. Itt a pénz beszél. És semmi más. Elvek, ideológiák, szociográfiai tanulmányok mind a fiók mélyén lapulnak erre felé elfelejtve, ha jön a sárga csekk és nincs miből befizetni vagy nincs miből megvenni a gyerekeknek a cipőt meg a kaját. Tehát, igenis itt a vidéki ember jelentős része várja, hogy le legyen nyugtatva, hogy "azért szavazott erre a kormányra mert várta, hogy jobb lesz majd neki mint a szocik alatt volt." Az eredmények jók meg dicsérendők, mert tényleg jobb mint amikor loptak, hazudtak éjjel nappal s majd beledöglöttek..... De ez lassan kezd kevés lenni és az a baj, hogy nincs alternatíva. Szocikra jó szívvel senki se szavazna, ezt még ők maguk is így látják. De a kormánynak is lépnie kell mert vidéken tényleg kezd elfogyni a levegő megélhetés tekintetében. Milliók, idősebbek meg pláne nem kelnek útra egy élet munkáját hátrahagyva idegenbe elmenni. Akár országon belül sem.- Inkább belehalnak. Na ez a tragédia, s az így meg nem születő gyerekek. Hiába a támogatás, ha a megélhetés nehéz. Adócsökkentéssel nem megyek semmire, mert nekem a boltban kenyérért és parizerért kell fizetnem, nem azokért az adókedvezményekért amit közmunkásként nem vesz igénybe utánam senki.
2016. aug. 13. 19:17
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
#14:Mindaz amit leírsz,azt jelenti,hogy nektek a Kádár-rendszer kell.Ezt nem kritikának szántam,egyszerűen csak ez "jön le" abból,amit írtál.Mivel ott nincs viszonylag normálisan fizető munkahely,tartson el az állam,ha kell a szavazatotok,mert "mozdulni" az öregek nem tudnak,a fiatalok meg vagy nem tudnak,vagy nem akarnak.
2016. aug. 13. 20:17
 16/18 A kérdező kommentje:
Nem, nem feltétlenül a "Kádár rendszer kell". De az beszédes, hogy a rendszerváltáson a vidék egyértelműen bukott. Sokat. Nagyon sokat. Mit ér az ember a fene nagy demokráciájával ha közben szó szerint éhen döglik és napról napra a túlélésért játszik. Miért örüljünk az EU-nak ha azt látjuk fejlődik az EU pénzekből minden de nálunk abszolút semmi? És igen, kiherélték a teljes Északkelet-magyarországi ipart ami ugye nagyon sok embernek adott munkát. Képzeljétek el, hogy Győr egyik évről a másikra megszűnik mint iparváros. És senki semmit nem tesz, hogy újra az legyen. Piacképes cégekről beszélünk nem elavult piacképtelen sz_aRockról.
2016. aug. 14. 07:27
 17/18 anonim ***** válasza:
X16:Na de,ha piacképes cégek lennének,akkor azért csak "beindította" volna őket valaki.Ha viszont nem "láttak bennük pénzt",annak csak van valami oka.Egyébként,nem csak Kelet-Magyarország,de szerintem,de például Tatabánya környéke is jobban megsínylete a rendszerváltást.Kiderült,hogy nem vagyunk a "vas és acél országa".A keleti régióknak az lehetne a megoldás,ha a külföldi befektetők követnék a Mercedes példáját.Hiszen eddig nem volt nagy divatja,az odatelepülésüknek,inkább a nyugati országrészt választották.De mivel itt már sokszor nem találnak elegendő munkaerőt,van rá esély,hogy keletebbre "tekintsenek".Bár az is érdekes,hogy nemrégiben volt egy hír,hogy Salgótarján környékén egy cég Mexikóból,meg Oroszországból hozott arrónőket,mert a környéken nem talált.Így azért nehéz.
2016. aug. 14. 12:25
 18/18 anonim ***** válasza:
"varrónőket"
2016. aug. 14. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!