Miért tartják az LMP-t szdsz utódpártnak?
A képviselőjelöltjeik nem volt szdsz-esek:
Nem lépnek vissza az mszpnek(még ha az meg is tette).
Nincs köztük kóka,fodor g,pető,demszky,kuncze,molnár lajos,gusztos,bauer.
Számos környezetvédő,civil mozgalmárból áll a párt,akiknek semmi közük más pártokhoz.
Oké,hogy sok volt szdsz-es szavazó szavazott rájuk,de talán azért is mert ők tényleg liberálisok,nem úgy mint a szdsz,akiben csalódtak és leszerepelt náluk.
Ha én csalódom xy pártban,amire szavaztam és eztán wz-re szavazok attól wz még nem xy.
Az mszp visszalép,miközben fikázza az LMP-t
Az LMP kampányát az SZDSZ pénzeli, háttérben ők irányítják.
A 2. fordulóig biztos nem tesznek olyan lépéseket, amelyből kiderülne, hogy az SZDSZ utódpártja, de majd utána szaladnak is az MSZP-hez, figyeld meg!!
Elolvastam a kurucos cikket. Ebből kiderült, hogy van egy volt SZDSZ-es, aki most az LMP listáján 62.(igencsak a lista "elején"), és hogy a TGM részt vett az alapításában mindkettőnek (TGM már egy jó ideje nem volt SZDSZ tag). A többi rész gyakorlatilag arra tér ki, hogy voltak közös ügyek, van egy-két olyan aktivista, aki mindkét párt rendezvényén ott volt. Ja, és hogy liberális a Tilos Rádió. Pfff...
Sorry, amíg nem mutat nekem addig valaki egy olyan listát, ami azt mutatja, hogy az SZDSZ korábbi tagsága közül mennyien vannak most az LMP-ben, és hogy ezek közül kik azok, akik tényleg vezető pozícióban vannak, vagy valaki megmutatja, hogy a korábbi szdsz-esek számlájáról megy át a pénz az LMP-hez, addig ezt alaptalannak veszem.
Olyan tekintetben valóban utódpárt az LMP, hogy bizonyos liberális eszméket ők képviselnek. De ez nem az SZDSZ-es emberek átmentése.
A kiemelést kellene elolvasni, vagy lesz máshol is érdemi info? Mert ez csak annyit jelent, hogy oktatáspolitikában egyetértenek a korábbi SZDSZ irányvonallal.
"A Jobbik oktatási programja talán a legrészletesebb és a legradikálisabb. Vannak közös elemek a Fidesz–KDNP elképzeléseivel (a buktatás tilalmának eltörlése, PPP-beruházások felülvizsgálata, erkölcsi nevelés),"
Az, hogy vannak közös pontok, ez azt jelenti, hogy a Jobbik a Fidesz-KDNP testvére/utóda/alárendeltje? Ugyanúgy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!