Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Hogyan kéne a köztársasági...

Hogyan kéne a köztársasági elnök szerepét megváltoztatni, hogy ne legyen az, mint ami jelenleg a Fidesz esetében történik*?

Figyelt kérdés

Hogy a köztársasági elnök végezze a dolgát és ne csak báb legyen.

Mit kéne változtatni? Választási rendszert ( átalakítani a jelenlegi rendszert például félelnöki remdszerré ), köztársasági elnök választási rendszerét vagy a feladatkörét, stb.?

*Az van amit a párt mond, az ellenzék és a média ok nélküli büntetése, szemet hunyás bizonyos dolgol felett, stb.

2016. jún. 16. 14:03
1 2
 11/15 Pro Patria ***** válasza:

"Aha, látom tényleg nincs politikai hovatartozásod...hát persze! Azért ugrott 200-ra a vérnyomásod és véded habzó szájjal a fideszt."

- Nem ugrott 200-ra a vérnyomásom, amit írtam, teljes higgadtsággal írtam, a használt szavak mellett is. Sok olyan dolgot láttam már, ami immunissá tesz, ritkán éri el bármi az ingerküszöbömet. Az ilyesmi például kevés ehhez.

Emellett nem "védtem a fideszt", hanem reagáltam egy nyilvánvaló hülyeségre, amit egy a valóságot torzító

politikai motiváció hozott elő.

"Kisgyerek, valódi vitához elsőként vissza kéne venni az arcból!"

- Nem tudsz te rólam/velem kapcsolatban semmit, szóval inkább te mellőzd ezt a stílust, amit itt elsütöttél.

"Másodszor: Én értem, hogy te 2001 körüli újságcikkeket lobogtatsz, mint "perdöntő bizonyítékot" de ha volnál szíves visszamenni 94-ig!"

- Akkor másodszorra kérem, zárkóztass fel ebben.

"Továbbá komolyan ellenzéki véleményként értékelsz egy újságírói véleményt? Van baj..."

- Ez csak egy a sor példából, amit hozni lehetne, és aminek más pontjaiba bele is kezdtem. Folytathatnám, több rétegét belinkelgetve, de ott, ahol ilyen nyilvánvaló elfogultság, és ezzel generált csőlátás van, mint esetedben, teljesen felesleges fáradozás lenne. Ha ennyi nem volt elég, minek szánjak rá több időt?

"Metró: Nem zavar, hogy nem volt közbeszerzés vásárlásra? Felújításra volt. Nem először játszották ki a közbeszerzési törvényt. Nem vágod mi ezzel a probléma igaz?"

- Csakhogy nem is vásárlás történt. Ép ésszel pedig azért, hogy olcsóbban jutottunk 30 évre szavatolt jövőre a metróztatásban, senki nem lehetne normális hozzáállással ellenséges.

Ami beszédesebb, hogy ugyanazok az emberek, akik azt írják, mint most te, egy Medgyessy-kormány alatt ugyanezt védelmükbe vették volna, azokkal az érvekkel, amelyeket most egyébként elutasítanak - teljes lelki nyugalommal, nem érezve az ellentmondást. Ez a politikai befolyásoltság. A történések kettős keretben elhelyezett megítélése. A helyzetfüggő értékelés.

Mindkét oldalon jelen van ez, én viszont nem tartozom ebbe az örvénybe, amit támogatok, nyolc éve is kívánatosnak tartottam volna, amit régen elutasítottam, azt ma is, felállt kormánytól függetlenül. És nem próbálok valamit indokolttá tenni csak azért, mert politikailag abban lennék érdekelt.

2016. jún. 20. 01:32
 12/15 anonim ***** válasza:

Mellébeszélsz kisgyerek!

A stílust magadnak köszönd! A mantráidat meddig akarod még ismételgetni? Ha valakiből itt árad az elfogultság, az nem én vagyok. Vajon ki lehet akkor...?

Ha olyan ügyes voltál, hogy 2001-ig vissza tudtál menni az időben, akkor mi akadályoz meg abban, hogy 94-ig áss vissza? Nincs anyag a neten? Bemész szépen a könyvtárba, a legtöbbjében találsz nagyobb napi és hetilapokat sok évre visszamenőleg. Nagyfiú vagy, oldd meg! Kettőnk közül nem nekem van szükségem bizonyítékra.

Metró: Itt is mellébeszélsz. Volt felújítás? Nem, másik kocsit kaptunk. Fizettünk érte? Igen. Akkor vásároltunk? Bingó!

A "mi lett volna, ha" elméleteket meg hagyd meg a játszótérre! Oda való.

2016. jún. 20. 20:25
 13/15 Pro Patria ***** válasza:

"Mellébeszélsz kisgyerek! A stílust magadnak köszönd! A mantráidat meddig akarod még ismételgetni? Ha valakiből itt árad az elfogultság, az nem én vagyok. Vajon ki lehet akkor...?"

- Az hogy támadsz, az érvelési képesség hiányát mutatja, barátom.:) Nem írsz semmi érdemlegeset. Hogy véletlenül találkoztál valakivel, aki rád cáfolt, most megpróbálsz egyetlen sorban kisasszézni. Ez így nem megy.

"Ha olyan ügyes voltál, hogy 2001-ig vissza tudtál menni az időben, akkor mi akadályoz meg abban, hogy 94-ig áss vissza?"

- Egyelőre úgy áll, hogy TE állítottál valamit, amit nem támasztottál alá, ÉN cáfoltam, amit mondtál, és bizonyítottam is tényszerűséggel.

Ha volna bármi kézzelfogható, amire hivatkozol, nem szalasztottad volna el az alkalmat, hogy előhozakodj vele. Én nem hagytam a levegőben lógva az állításomat. A tiéd alátámasztása hadd ne legyen az én dolgom.

Ennél látványosabban be sem mutathatnád, hogy kiüresedett a mondandód.

"Metró: Itt is mellébeszélsz. Volt felújítás? Nem, másik kocsit kaptunk."

- Talán szakértő vagy?

2016. jún. 21. 01:29
 14/15 anonim ***** válasza:

Kisgyerek, az érvelési hajlandóság hiányát ne téveszd össze az érvelési képesség hiányával! Hogy nem veszlek komolyan, mint vitapartnert, egyedül magadnak köszönheted.

Mellesleg bámulatos a "pártatlanságod". Örülök, hogy legalább magadat meggyőzted erről.

Azon meg ráérő idődben gondolkozz el, hogy kinek a dolga információt gyűjteni? Neked a magad számára, vagy nekem a számodra?

2016. jún. 21. 08:20
 15/15 Pro Patria ***** válasza:

Tekerheted akárhogy, én alátámasztottam, amit állítottam, te nem. Én a magam részét teljesítettem, te megmaradtál alpári bunkóban. A kisgyerekezéssel sem én nem leszek kevesebb, se te nem leszel több.

Azt pedig leírtam, hogy még ha '90 óta folyamatosan a Fideszre szavaznék, sőt már a létrejöttét megelőző naptól kezdve párttagságom is lenne benne, az _sem_ lenne "érv" ellenem. De nincs is így.

2016. jún. 21. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!