Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Jelenleg melyik párt szimpatiz...

Jelenleg melyik párt szimpatizánsai rejtőzködnek a legjobban? Melyik párt fogja a legnagyobb "meglepetést" okozni?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 8. 18:20
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
37%

legrejtőzködőbbek most szerintem az mszp-sek, sokan nem nagyon vannak oda az mszp-ért, ezért nem is kampányolnak tele mindent, mint az igazi hívő fideszesek vagy jobbikosok, de úgy vannak vele, hogy az mszp már úgy is nagyon kikap, tehát veszteni nem vesztünk vele, ha rájuk szavazunk, viszont ezzel talán elkerülhető a fidesz 2/3a és az, hogy az alacsonyabb részvétel miatt a jobbik nagyobb százalékot kapjon.

Én is valószínűség így leszek vele, nem értek egyet a jobbik politikájával, retorikájával, szellemiségével, és a fidesz 2/3űnak gondolatától is kiráz a hideg, ezért elmegyek mszp-re szavazni, vagy ha addig meggyőznek, hogy az mdf-nek van esélye bejutni, csak megint jó szokás szerint alájelzik az eredményét, akkor lehet, hogy rájuk.

De odáig már eljutottam, hogy mindenképp szavazni fogok, és mivel olyan nincs, aki mellett szavaznék, ezért valami ellen fogok szavazni: a fidesz 2/3 és a jobbik túlzott erősödése ellen. Ezzel valószínűleg nem vagyok egyedül.

2010. ápr. 8. 20:02
 22/23 anonim ***** válasza:
32%
Egy 2/3 többségre azért lenne szükség hogy lehessen normálisan törvényeket hozni. Amíg egy párt nincs elsöprő többségben addig a többi párt minden ötletét le fogja szavazni és így nem lehet 1-ről 2-re (vagy inkább 0-ról 1-re) jutni. Szerintem egy Fidesz 2/3 jó lenne bár itt ez a Kubatov-ügy...
2010. ápr. 8. 21:06
 23/23 anonim ***** válasza:
83%

az ellenzék szerepe nem az, hogy alapból mindent élből leszavaz csak azért is. Ezt a fidesz hozta be, hogy az ellenzékiség abból áll, hogy csípőből mindent ahol csak lehet, próbálok megfúrni, és mindennek keresztbe tenni. Előtte ez messze nem ilyen szinten volt. Tehát alapból a normális törvények keresztül viteléhez nem kéne egy pártnál koncentrálódnia a 2/3nak - nem a fidesz ellenzékiségéből kell kiindulni, mert az még a magyar politikai életben is kiugróan szemét és destruktív volt.

De most úgy gondolod, hogy a fidesz egyedül fogja meglépni azokat, amiket eddig pont ő torpedózott meg, a közigazgatási reformot, a pártfinanszírozást, az összes ilyet? Ugyan.

Ha attól félsz, hogy az mszp direkt olyan szemét ellenzék lesz, mint a fidesz volt (amely szintet meg se közelítette '98-2002 közötti ellenzékisége alatt), akkor szerintem már sokkal reálisabb veszély, hogy a fidesz a 2/3dal adódó lehetőségekkel fog visszaélni, mint ahogy eddig is sokszor átlépték a határokat, szerverbotrány, lehallgatási botrány, ez az adatbázis. Az ügyészség miatt eddig se kellett nagyon félniük, de ezután...

A fidesz ellenzékből is volt oly kedves listát vezetni a rájuk szavazó és ellenük szavazó emberekről, ráadásul a felvétel alapján ezek tényleg maguk is elhiszik, hogy aki nem rájuk szavaz, az szemét "komcsi". Mire fogják ezt használni, ha még a 2/3ot is megkapják?

És ismételten, mert a sok birka általában nehezen fogja fel, hogy aki nem fideszes, az nem "komcsi mszp-s": nem vagyok mszp rajongó, örülök és megérdemeltnek tartom, hogy most leváltják őket, de ettől függetlenül rájuk vagy az MDF re fogok szavazni, hiszen ők már nem fognak semmiképp kormányzás közelébe se kerülni, de legalább van esély, hogy a fidesz sem éri el a 2/3ot

2010. ápr. 8. 22:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!