Érvek, vagy hit alapján szavazol majd? Azaz milyen garanciákat követelsz meg a választotta (i) dtól?
Én eddig is a saját értékrendem szerint szavaztam. Azt a pártot választom, aki a legközelebb áll ahhoz az értékrendhez, ami szerint az életemet élem.
Nem a saját világképemet alakítom a párthoz, hanem arra szavazok, aki hasonlóan látja a világot, és az abban jelen levő problémákat, mint én. Mindezek mellé elolvasom a programját is, és csak akkor kapja meg a szavazatomat, ha az a program szerintem is vállalható.
Csak addig szavazok az adott pártra, amíg nem hazudik a szemembe. Tehát amíg betartja a nekem, a szavazójának tett vállalásait. Vannak pártok, akik már megmutathatták, mire képesek, ha kormányra kerülnek. Velük kapcsolatban könnyebb ítéletet mondani, mint azokkal szemben, akik még nem kormányoztak sohasem.
Még valami: én nem csak a saját pártom honlapját, és sajtóját olvasgatom. Időnként meglátogatom az ellenfelek honlapjait is, és így alakul ki bennem egyfajta kép arról, ami jelenleg az országban történik.
10 éve van szavazati jogom. 10 éve ugyanarra a pártra szavazok minden alkalommal. Ha tehetem, aktivistaként is segítem a munkájukat. Ezidáig nem csalódtam bennük. Kitartottam mellettük, érveltem, küzdöttem értük. Azonban mindez csak addig tart, amíg ők is küzdenek mellettem. Addig, amíg nem vernek át. Ha ez előfordulna, többé nem számíthatnának rám.
A választottak jogai és kötelességei:
Alig vártam, hogy a nagy lefelé tekerésnél a kötelességekhez érjek. De valahogy nem találtam ott semmi olyat, ami ne kizárólag védené őket bármitől.
Persze, megemeled a multik adóját, erre ők azt mondják h megyek arrébb 30km-t (Suzuki,Audi) és már Szlovákiában is vannak.
Meg kéne érteniük a Jobbikosoknak, hogy a gazdaság az nem olyan egyszerű, mint a favágás.
Én 1 garanciát követelek: tegye rendbe a gazdaságot. Mint az MDF. És ne csak rövidtávon.
"Meg kéne érteniük a Jobbikosoknak, hogy a gazdaság az nem olyan egyszerű, mint a favágás."
Akkor nagyon jól tudod, hogy hülyeséget mondtál. Ez nem úgy van, hogy adóemelés és akkor húzás. Bevonják őket a közteherviselésbe és csökkentik az aránytalanul nagy közvetlen állami támogatásukat.
Nincs közvetlen állami támogatás, egyszeri (beruházási) támogatást kaptak.
Az a baj h nem tudod h mit jelent ez.
Ez nem egy folyamatosan elküldött pénzes boríték.
Ez olyan, amit évekkel ezelőtt adtak.
A korrupció melegágya, egyetértek. Tisztességtelen dolog. Egyetértek. Versenytorzító.
DE már nem lehet visszavonni.
01:02
Tisztában vagyok vele, hogy mit jelent, néhány döbbenetes tény ezekről a dolgokról: [link]
Tehát én nem kívánok bólogató jancsiként hozzá járulni Magyarország kifosztásához és a korrupcióhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!