Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Szerintetek hogy fog majd...

Szerintetek hogy fog majd alakulni a 2018-as választás? (milyen sorrendbe jutnak majd be a pártok és hány százalékkal kb? )

Figyelt kérdés

2015. okt. 16. 17:45
 1/6 anonim ***** válasza:
65%

Lehetetlen megmondani, rengeteg minden történhet addig. Tipp:

- Fidesz: 45%

- Jobbik: 20%

- MSzP: 10%

- DK: 5%

- Együtt-PM: 5%

2015. okt. 16. 18:19
 2/6 anonim ***** válasza:
95%
Ebben a menekültkérdésben a baloldal végleg elvágta magát, akármi rosszat fog tenni a Fidesz a 'néppel', akkor is borítékolható a jobboldal győzelme. Szerintem mindenképp a Fidesz fog nyerni 30-40% körül, utána a Jobbik. Esetleg fordítva.
2015. okt. 16. 18:46
 3/6 SimkoL ***** válasza:
95%
Nagy a valószínűsége az első válaszoló által adott sorrendnek, de szerintem a DK és az LMP sem fogja elérni a parlamenti küszöböt ha továbbra is ilyen a hozzáállásuk a migráns kérdéshez.
2015. okt. 16. 19:05
 4/6 anonim ***** válasza:

"akármi rosszat fog tenni a Fidesz a 'néppel', akkor is borítékolható a jobboldal győzelme. "

Bocsi, azért "akármi rosszat" ne tegyenek meg! Egyébként a magyar hátán fát is lehet hasogatni, ez kétségtelen.

2015. okt. 19. 10:35
 5/6 Lupati ***** válasza:
27%
Fidesz 50% a többi bekaphatja
2015. okt. 22. 12:45
 6/6 anonim ***** válasza:

Nézzük a Fidesz javított a Jobbik stagnál, a baloldal romokban ugyanúgy megy lefelé a csúszdán ahogy a csövön kifér.

De ez csak jelenleg. Mint írták is rengeteg minden történhet a választásokig. Én most különösképpen 2 (mint látjuk napjainkban igencsak létező) dologra gondolnék, az Európa szerte növekvő radikális Jobboldalra pl. Orbán jól kezeli a menekülthelyzetet igen, de itt azt mondja amit itt hallani akarunk, Brüsszelben meg azt amit ott hallani akarnak. Már mondta a kvóta nagy élharcosa, hogy jó persze ha kötelező lesz akkor Magyarország is elfogadja... Szal most jó minden, de mi lesz ha.

Na és hétvégén kifog derülni, hogy Németország megszavazza e ezt a gyorsított eljárásos dolgot, ha igen már a jövőhéten beindulhatnak a visszatoloncolások. Itt is több forgatókönyv van. (Itt egyébként első körbe 190 ezer embert rebesgetnek). De a kérdés az hogy hová toloncolják vissza őket, itt van ugye a Dublin rendelet is nekünk.

Na most ha ez a nagy tömeges kitoloncolás nemfog polgárháborús helyzethez vezetni Németországban. (Akik már felgyújtják a tábort hogy továbbvigyék őket és a lassú eljárás miatt, nem tudom mit szolnak amikor tömegesen kiteszik őket). Meg ha egyáltalán ide teszik őket mi lesz, mert itt nem akarnak maradni, mint a bumeráng visszamennek más adatokkal? Szívhez szólóbb mesével? Nem tudom. Remélem nem ide teszik őket.

De ha más forgatókönyv lesz és ránk lesz erőltetve a dolog nem tudom mennyire fog az egyébként liberális Orbán fellépni az érdekünkben. Ha jól kezeli egyértelmű befutó, de ha rosszul kezeli, akkor szerintem még a helyzet alakulásában az is benne lehet hogy a Jobbik nyeri a választásokat.

Sőt ha lecsillapodnak a migránsdolgok és minden a régi kerékvágásba menne, még akkor is ott az a rengeteg korrupciós ügy meg úgy ámblokk az elégedetlenség a 25 éves kormánypártok felé, szal akár így is nyerhetnek, a jó helyzetkezelés csak most nyomta fel a Fidesz népszerűségét és mint minden a politikában ez is csak ideig óráig tart. Ha elül a baj és a paraszt észreveszi, hogy 1200 forint két csirkemell és 500 forint egy kiló kenyér és ő 80 ezret keres miközben milyen milliárdokkal dobálózik a kormány. Hát nem tudom lehet itt még bármi is.

A 2020-ig kiosztható EU-s pályázatokat a Fidesz lehívta 2017-ig, ha vesztenek az utód ne tudjon osztogatni. De máshogy is fellehet ezt fogni. Ezután nem lesz több EU-s pályázat és pénz. Szal amire a buták eddig úgy hitték hogy a Fidesz olyan jó, hogy miattuk épül szépül itt minden rájöhet, hogy azok a pénzek valójában az EU-tól jöttek, mert önerőből egyből leáll a nagy fejlődés szerintem legalábbis.

Persze az EU-s pályázatoknak kellene beérniük és azoknak köszönhetően fellendülni a gazdaságnak, fel is fog lehet és csak csökken a fejlesztés nem pedig stagnál majd, de még akkor ment volna ez feljebb, ha nem már amúgy is milliárdosokat tettek volna még gazdagabbá mint pl Simicska. Szal ebből még lehetnek problémák lehetlesz látni szerintem, hogy a sok sok kapott milliárdból rengeteg ment rossz helyre. Ez is kibukhat de valószínűbb, hogy ez csak a 2018 utáni választásoknál bukik ki, de bármi lehet.

2015. okt. 24. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!