Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért nem "írt" ki népszavazás...

Miért nem "írt" ki népszavazást a jobbik vagy a fidesz 2006-ban?

Figyelt kérdés

Az őszödi beszédet gondolom nem kell bemutatni. Utána minden egyes párt elkezdte támadni az mszp-t, és a legfontosabb az, hogy nagyon lecsökkent a támogatottságuk.

Ilyenkor hol volt a jobbik? Hol volt a fidesz? Miért nem kampányoltak egy népszavazás mellett? Egy vélemény nyilvánító (vagy ügydöntő, ami kötelezi az OGY-t, hogy fogadja el a szavazás eredményét, akár az OGY. feloszlatása mellett) népszavazáshoz "csak" 200ezer állampolgár aláírása kell, amit simán összeszednek pár hónap alatt...

Miért szerveztek értelmetlen tüntetéseket?

2010. márc. 15. 11:53
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

"Már dehogynem lehetne. Ha a nép elégedetlen, akkor miért ne lehetne egy véleménynyilvánító népszavazást kiírni?

Például: elégedett a mostani kormány munkájával? (itt egyértelműen a NEM lett volna többségben, amit egyrészt az mszp is meggondolt volna, ráadásul demokratikus úton alkottak volna az emberek véleményt, amivel többet értek volna el mint sima rendbontással)"

Húha, kinyilvánítottuk jól a véleményünkket, akkor mivan? Majd gyurcsány összekuporodva megijed, aztán lemond? Ne röhögtess már... :)

2010. márc. 15. 15:34
 12/25 anonim ***** válasza:

"Miért nem "írt" ki népszavazást a jobbik vagy a fidesz 2006-ban?"

Népszavazást a köztársasági elnök ír ki, jól meghatározott esetekben. Nem a pártok.

"minden egyes párt elkezdte támadni az mszp-t, és a legfontosabb az, hogy nagyon lecsökkent a támogatottságuk.

Ilyenkor hol volt a jobbik? Hol volt a fidesz?"

Az előbb mondtad, hogy az mszp-t támadták. Ott voltak :)))

"Miért nem kampányoltak egy népszavazás mellett?"

Mert veled ellentétben tudták, hogy nem lehet népszavazással lemondásra kényszeríteni a kormányt.

2010. márc. 15. 15:56
 13/25 anonim ***** válasza:

ma 13:26

Az alapvető dolgok, amikkel nem vagy tisztában: a törvények. Rosszul ismered a játékszabályokat. A Magyar Köztársaságban ugyanúgy nem lehet népszavazással elküldeni a kormányt, ahogy sakkban nem lehet a gyaloggal lólépésben lépni. A sakkot a sakk szabályai, a demokráciát a törvények szerint lehet működtetni. Ilyen egyszerű.

2010. márc. 15. 15:58
 14/25 anonim ***** válasza:
Az egy dolog, hogy benyújtják a kérdésüket meg a 200 ezer szavazatot, de ha az Alkotmánybíróság nem hagyja jóvá akkor nincs népszavazás! És mivel az állami szervek nagy része függ a korrupt kormányunktól....
2010. márc. 15. 17:14
 15/25 A kérdező kommentje:

ma 15:56

Szerinted miért írtam idézőjelben? Azért írtam így, mert a kérdést így lehet feltenni. Logikus nem? Az alatta lévő szövegben viszont kifejtettem.

Egyáltalán nem érted, hogy mit írtam. Szerintem tök egyértelműen fogalmaztam, arról én nem tehetek, ha szövegértelmezési problémáid vannak.

Véleménynyilvánító népszavazással nyilván nem lehet egy kormányt elmozdítani, nem is erről van szó.

Hanem ha akkora a részvételi arány, és akkora a nemek többsége, akkor a legitimációt lehet felhozni, ami azért nem mindegy.

Egy szaros 1000 fős tüntetésél semmit nem érnek el az emberek, mivel sokakat elijeszt ez a fajta viselkedés.

Azonban egy demokratikus népszavazás, ami teljesen normális keretek között zajlana le, és hiteles szám adatokkal lehetne a kormányt felszólítani a lemondásra, azért marhára nem mindegy. Akkora arányban ha nem mond le az mszp, akkor a demokráciát tiporták volna el, ami az mszp halálhoz vezetett volna...

Ha jól olvasom te nem vagy tisztában a játékszabályokkal, (pedig le is írtam) mert elegendő választó polgár aláírásával kötelesek kiírni népszavazást.

2010. márc. 15. 17:19
 16/25 anonim ***** válasza:
58%

"Hanem ha akkora a részvételi arány, és akkora a nemek többsége, akkor a legitimációt lehet felhozni, ami azért nem mindegy."

Ez a mondat teljesen értelmetlen.

Mit jelent "felhozni a legitimációt"?

És mégis, mi történt volna egy ilyen népszavazás hatására? Gyurcsány pontosan tudta 2006 őszén, hogy a lakosság 55-60%-a azt akarja, hogy mondjon le. ÉS????

2006. október 1-jén volt egy önkormányzati választás, amin a kormányoldal súlyos vereséget szenvedett. Lemondott Gyurcsány? Le kellett volna mondania? Nem és nem.

Értelmetlen, amit mondasz, egy zagyvaság.

2010. márc. 15. 17:45
 17/25 A kérdező kommentje:

Csak te nem értesz semmit.

Jahh és légyszíves ne ragadj ki mondatokat, hanem az egészre válaszolj.

Én is idézhetek tőled úgy, hogy nagy baromságokat mondj már ne is haragudj.

2010. márc. 15. 18:32
 18/25 anonim ***** válasza:

Igaza van a 62%-osnak, bocsi. Korrektül választ adott a kérdésedre.

Te viszont tudatlan vagy, és valószínűleg fiatalka, ezért művelődnöd kéne, és azután feltenni a kérdéseid, mert láthatóan fogalmad sincs az egészről, és még a hangnemed is tűrhetetlen.

Olvass utána kicsit a dolgoknak kérlek! Akkor majd belátod, hogy az előzőnek igaza volt.

2010. márc. 15. 19:00
 19/25 anonim ***** válasza:

Nem bocsátható népszavazásra:

* A) a költségvetéssel, az adókkal, illetékekkel, vámokkal kapcsolatos kérdések

* B) a hatályos nemzetközi szerződésekből eredő kötelezettségek

* C) a népszavazás alkotmányos rendelkezései

* D) az Országgyűlés hatáskörébe tartozó személyi és szervezetalakítási kérdések

* E) az Országgyűlés feloszlása

* F) a kormányprogram

* G) a hadiállapot kinyilvánítása, rendkívüli állapot és szükségállapot kihirdetése

* H) a fegyveres erők alkalmazása,

* I) a helyi önkormányzati képviselő-testületek feloszlatása,

* J) a közkegyelem gyakorlása.

Forrás:

[link]

2010. márc. 15. 19:03
 20/25 A kérdező kommentje:

Tök jó, hogy bemásolod, ezt eddig is tudtam.

ki is javítottam, hogy feloszlatásról nem lehet szavazni.

Ellenben a véleménynyilvánítót nem tiltja semmi...

2010. márc. 15. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!