Miért gondolják és terjesztik sokan, hogy mi jobboldali konzervatívok valami diktatórikus, totalitárius, mindenbe beleszóló államot hoznánk létre?
Terjesztik, hogy megfigyelnénk az embert, hogy olyan életet él-e, ami nekünk tetszik, pedig semmi közünk hozzá, hogy otthon mit és hogyan csinál.
Továbbá mindenkit keresztvíz alá és templomba vagy a "nemzeti sámángyűlésre" küldenénk, és hiányzás esetén 25-öt veretnénk rá, mint Szent István korába, és visszaforgatnánk oda az idő kerekét.
Nem egyszer-egyszer terjesztik ezeket a rémtörténeket hozzászólások vagy kérdésnek álcázott propaganda formájában, hanem mostanában megszaporodtak az ilyesmik ezen az oldalon. Nekem meg sok más embernek irritálóak ezek az agitpropok. Nem csak azért, mert nem értünk egyet az elveikkel, hanem a kitartásuk miatt is. Már vagy egy éve irkálják ide a szamárságaikat arrogáns, lenéző, erőszakos és hisztérikus stílusban, mindegyik kérdésüknél vagy válaszuknál lehülyézik őket mindenki, de ők akkor is csak nyomulnak tovább és kiállnak az elveikért, még ha azok elborultak is.
A nők elnyomását, a rabszolgatartást és a tudományellenességet is lennél kedves megmagyarázni ?
A Jobbikot is középkorizzák, tudományellenessezzék sokan, miközben azon kardoskodnak, hogy minden háztartásban legyen internet elérés.
Szerintem azért kár ezen morognod, mert ugyanezt csinálják egyesek (akik szeretnek címkézni, és feketében-fehérben gondolkodni) a másik oldallal (más nézetekkel).
Ha nekem mindenképpen definiálnom kellene magamat a politikai terminusok valamelyikével, akkor liberálisnak mondanám magam. Ahogy ezt most olvasod, lehet, hogy azt gondolod rögvest te is, hogy egyike vagyok a vallásosakat kicikiző, az országot eladó, a gyerekét nem nevelő stb. alakoknak. Pedig csak azt gondolom, hogy a társadalom alapja az „élni, és élni hagyni” gondolat, bár nem tartozom semmilyen egyházhoz, jól definiált erdkölcsi elvekkel bírok, hogy a pénznél sokkal fontosabb, hogy az ember valami értelmeset csináljon, hogy a gyerekeknek szükségük van szabályokra stb. No meg azt is gondolom, hogy nem szeretném magam semmilyen politikai fogalommal azonosítani, mert nem „férek bele” egyikbe sem. :)
Szóval ugyanígy, amikor te azt mondod magadról, hogy „jobboldali konzervatív” vagy, az embereknek az jut eszükbe kb., amit a wikipédián írnak „konzervativizmus” címszó alatt.
És lássuk be, az tényleg nem hangzik annyira jól – és mellesleg központi eleme az „uralkodó elit” léte, márpedig az feltételezi, hogy mindenbe beleszólnának.
Szerintem nem érdemes az embernek ilyen fogalmakat magára aggatnia, hacsak nem ért egyet maradéktalanul velük – és mindenki mással, aki ugyanazzal a fogalommal definiálja magát.
De kifejthetnéd, mit takar a jobboldali konzervativizmusod.
Rólatok, jobboldali konzervatívokról ki terjeszt ilyeneket?
Miért keveritek magatokat a regnáló kormány senkiházi őrült és önelégült politikusaival? Ti, jobboldali konzervatívok nem kormányoztok, a közelébe se engednek benneteket. Ti tehát semmiféle államot nem hozhattok létre. Akik létrehozzák, azoknak viszont annyi közük a jobboldali konzervativizmusnak, mint ördögnek az istentisztelethez.
Te lennél az eredeti liberális.
A mostani liberálisok (főleg itthon pedig a neo-liberálisok.
Nyugaton ezért nem értik a nem liberális kifejezést, mivel ők a te típusodra asszociálnak, míg az itthoniak a SZDSZ-re.
A 14. válaszomba
#12-t akartam írni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!