A kérdésem/kérésem a következő: legyenek olyan kedvesek a "nemzeti oldal" ( értem ezalatt a Fidesz, a Jobbik, a KDNP stb. ) hívei megmagyarázni számomra, mit jelent az olvasatukban a "balliberális" fogalom?
SZDSZ ideológiai örökösei, illetve annak támogatói.
Leginkább szociálliberálisok.
Szociálisan érzékeny liberálisok lennének a balliberálisok. Nem itthon politikusok kitalációja ez a kifejezés, külföldön "social liberalism" nevén ismerik.
SZDSZ és az MSZP és az abból kiszakadt pártok annak nevezik magukat, de nem teljesítik a követelményeket, mert
- szociálisan érzéketlenek, vadkapitalizmust pártolják
- nem a normál szabadságjogokért küzdenek, hanem a tényleges devianciákért, amik ellentétben állnak a liberalizmussal, továbbá kettős mércét alkalmaznak, ami a liberalizmussal ellentétes dolog.
Köszönöm a válaszokat. Tehát, összefoglalva, ha én MSZP szavazóként, vagy urambocsá' MSZP tagként ezt kérdezem a "nemzeti oldaltól", akkor a következő a helyzet:
#1: szocdem vagyok;
#2: "fideszproli"( van ilyen?? ) nyelven vagyok szocdem;
#3: az SZDSZ ideológiai (??!) örököse vagyok;
#4: a "vadkapitalizmust pártolom meg a devianciákért küzdök";
Hát, köszönöm a válaszokat. Akik ilyeneket, mint az utóbbiak írnak, gőzzel se rendelkeznek a baloldaliságról...Mindenkit ki kell ábrándítsak - baloldalinak lenni NEM ezt jelenti.
Akkor, mit jelent kérdező?
Ne a Wikipediából idézz vagy egy könyvből, mert Magyarországon mást jelent a baloldaliság, mint általában.
Az MSZP meg bizony balliberális párt.
Melyik másik pártnak van külön roma tagozata, vagy egyáltalán etnikai alapon szerveződő külön tagozata?
Ja, meg LMBTQZYRTZU tagozata is van az MSZP-nek....
Etnikai kisebbség támogatása, szexuális kisebbségek támogatása.
Ez a balliberalizmus.
Ja, meg hozzájön az internacionalista,hazátlan kozmopolita gondolkodás.
#5:
Azon mit nem lehet érteni, hogy hiába nevezik balliberálisnak magukat, de nem a balliberálisság teljesítik követelményeit ?
#6:
Az MSZP-sek és SZDSZ-esek nem internacionalisták voltak, hanem öngyűlölő szerencsétlenek gyülekezete. Az igazi internacionalisták követekezetesen minden népet becsben tartanak vagy kinevetik, ezek meg csak a magyaros dolgoktól vannak rosszul, ide nem akarnak tartozni. Voltak már cigányok, zsidók, románok, szlovákok, amerikaiak, meg mindenki, csak magyarok nem. Ezek nem internacionalisták, hanem öngyűlölő elmebetegek, hungarofóbok.
Köszönök minden választ.
#6: "Az MSZP meg bizony balliberális párt" - attól, hogy Te és a "nemzeti oldal" ezt így kijelenti, még ez nem így van...Igen, vannak különböző tagozatok. Mint ahogyan egy demokráciában - normális esetben - ez teljesen elfogadott. Ezt hívják úgy, hogy TOLERANCIA. Ami ugyanakkor nem összekeverendő más fogalmakkal. Lehet összemosni dolgokat, ezzel együtt sarkítani, de ez célra nem vezet.
#7: teljesen egyetértek Veled. Ehhez nincs, nem is lehet hozzáfűznivalóm...
#8: külön kikérem magamnak a "hungarofób" jelzőt. Légy oly kedves, méltass arra, hogy kifejted, mitől NEM "hungarofób", "öngyűlölő" valamely politikai irányzat, amelyikkel Te NEM értesz egyet.
A különböző tagozatok pozitív diszkrimináció célját szolgálják.
Ami a liberális, balliberális körökben elfogadott dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!